Kimi Räikköseltä paljastus NASCAR-uran katkeamisesta: ”He olivat vähän hitaita siirtämään rahoja”

Formulasapatillaan NASCARia ajanut Kimi Räikkönen olisi todennäköisesti jatkanut jenkkisarjassa, jos hänen yhteistyökumppaninsa olisi saanut hoidettua maksunsa ajallaan. Suomalaiskuski avasi tapauksen taustoja ennen F1-kauden alkua antamassaan haastattelussa.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Australian GP suorana 15.-17.3.
Ke: Kauden avajaiset klo 08.10
To: Formulasirkus klo 22.35 (MTV3)
Pe: 1. harjoitukset klo 02.55,
2. harjoitukset klo 06.55
La: 3. harjoitukset klo 04.55, aika-ajot klo 07.55, ennakkotunnelmat klo 07.00
Su: Australian GP klo 07.10, ennakkotunnelmat klo 06.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa!

Vuoden 2009 päätteeksi F1-sarjan jättänyt Räikkönen lähti kokeilemaan siipiään rallipoluille ja astui keväällä 2011 myös Pohjois-Amerikan areenoille.

Räikkönen teki sopimuksen Kyle Buschin tiimin kanssa aloittaen avolavojen luokasta, ja tavoitteena oli siirtyä sen jälkeen ylempiin Nationwide- ja Sprint Cup -luokkiin. Hän ajoi yhden kisan Nationwidessa, mutta tämän pidemmälle ura ei jatkunut.

Suomalaiskuski kävi vielä yhdessä testissä, jonka ulosajon jälkeen häntä ei enää nähty NASCAR-auton puikoissa. Syy sopimuksen kariutumiselle ei kuitenkaan johtunut Räikkösen mukaan mistään muusta kuin rahasta.

– Suunnitelmissa oli ajaa myös Cupissa. Ajoin yhden testin radalla, mutta valitettavasti niiltä ihmisiltä, joiden kanssa toimin, olivat vähän hitaita siirtämään rahoja, Räikkönen paljastaa F1:n Beyond the Grid -podcastissa.

– Sitten sanoin, että unohtakaa koko juttu, hän jatkaa.

Räikkönen ajoi lopulta rallin MM-sarjan loppuun ja tarttui syksyllä Lotus-tiimin tarjoukseen F1-paluusta.

Lue myös:

    Uusimmat