Kimi Räikköseltä napakka toteamus Belgian tynkäkisasta – "Samaan lopputulokseen olisi voitu päästä aikaisemminkin"

Alfa Romeon Kimi Räikkönen harmitteli Belgian tynkäkisan jälkeen monen tunnin mittaista odottelua.

Sadesään vuoksi kilpailun starttia lykättiin ensin tovi kerrallaan, kunnes punaiset liput pysäyttivät kisan useammaksi tunniksi. Räikkönen ymmärtää sään aiheuttamat haasteet, mutta lopputulokseen olisi voitu päästä ilman monen tunnin odottelua.

– Emme voi muuttaa säätä. Samaan lopputulokseen olisi voitu päästä aika monta tuntia aikaisemminkin. Sääli kaikille, jotka ovat tulleet tänne, Räikkönen toteaa.

Räikkösen myöntää, että näkyvyys radalla oli heikkoa edessä ajavien autojen nostaman vesisuihkun vuoksi. Suomalaiskonkari kuitenkin huomauttaa, että vastaavanlaisissa olosuhteissa on kisattu ennenkin.

– Jossain vaiheessa oli myös vähän vesiliirtoa. Vesisuihku oli paha, mutta rehellisesti jokaisella märällä radalla on sama juttu, Räikkönen kuvaa olosuhteita.

Esimerkiksi Räikkönen nostaa tämän kauden Imolan osakilpailun, johon startattiin märissä olosuhteissa. Tuolloinkin näkyvyys oli huono, mutta kisan edetessä se helpotti.

– Jos katsomme esimerkiksi Imolan starttia, ei silloinkaan nähnyt yhtään mitään. Mutta sitten kuin ajettiin, se suihku tasaantui, Räikkönen muistelee.

Lue myös:

    Uusimmat