Kimi Räikkönen viritteli yllätystä kaaoksen keskellä, mutta sitten tuli tämä alokasmainen moka – "Annoimme pisteet pois"

0:24

Unkarin GP:n kaaosmaiset tapahtumat avasivat oven yllätystuloksille, mutta Kimi Räikkönen ja Alfa Romeo eivät pystyneet hyödyntämään olosuhteita. 

13. ruudusta lähtenyt Räikkönen käväisi yhdeksäntenä startissa nähdyn, Valtteri Bottaksen aiheuttaman joukkokolarin jäljiltä (video alla). Uusintalähdön jälkeen hän piipahti sijaa ylempänä, mutta haaveet MM-pisteistä murenivat varikolla. 

2:48
Unkarin GP:n startista kaaos: Valtteri Bottaksen peräänajo käynnisti joukkokolarin!

Suomalainen nimittäin kolaroi 6. kierroksella varikkostopin yhteydessä Haas-tallin Nikita Mazepinin kanssa. Alfa Romeo päästi Räikkösen liikkeelle varomattomasti, mikä johti osumaan (video pääkuvassa). 

Mazepin joutui keskeyttämään, Räikkönen sai 10 sekunnin aikasakon, mikä pilasi hänen kisansa. Hän oli lopulta 11:s.  

– Ensimmäinen mutka oli hektinen. Jouduin melkein pysähtymään välttääkseni osumat, Räikkönen aloitti. 

Tämän jälkeen tuli varikkovirhe. Räikkösen mukaan pisteille oli saumat, mutta "annoimme ne pois". 

– Tiesin, että saamme rangaistuksen, sillä se on seurauksena, kun (kuljettaja) päästetään varikolta liikkeelle väärään aikaan. Se oli kisamme loppu, Räikkönen harmitteli.   

Kun Williams-kuskit Nicholas Latifi (8:s) ja George Russell (9:s) ottivat pisteitä, Räikkönen ja Alfa Romeo menettivät asemiaan MM-taulukoissa. Alfa Romeolla on kasassa vain kaksi MM-pistettä, yksi niin Räikköseltä kuin Antonio Giovinazzilta, joka oli Unkarissa 14:s. 

1:41
Kimi Räikkönen: Annoimme pisteet pois varikkovirheen myötä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja