Kimi Räikkönen lähes samassa pistetahdissa kuin Ferrarin katastrofikaudella

Kimi Räikkösen pistetehtailu Alfa Romeon ratissa kelpaa vertailussa hänen viiden vuoden takaiselle taaperrukselleen Ferrarin paluukaudellaan.

Räikkösellä on tämän kauden 12 osakilpailun jälkeen koossa 31 pistettä. Tämä on vain kahdeksan pistettä vähemmän kuin tässä kohtaa kaudella 2014.

Tuolloin Räikkönen palasi Ferrarin rattiin italialaistiimin jäätyä pahasti muista hybridiaikakauden V6-moottorien tultua käyttöön sarjassa. Räikkönen jäi kokonaan ilman palkintopallisijoituksia tallikaveri Fernando Alonson ottaessa niitä kaksi.

Myös pistesuorituksia on tullut Alfa Romeolla yhtä monta kuin Ferrarilla kaudella 2014: kahdeksan kappaletta 12 kisassa.

Räikkönen oli vielä heinäkuun alussa paremmassa pistetahdissa kuin viisi vuotta sitten. Kauden 2014 Unkarin kuudes ja Belgian neljäs sija kuitenkin korjasivat silloisen Ferrari-kuskin tilastoa hieman. Tällä kaudella suomalaisen paras sijoitus on seitsemäs sija Bahrainista, Ranskasta ja Unkarista.

Nykykausi ei kuitenkaan ole pistetahdissa aivan samalla tasolla kuin Räikkösen debytoidessa silloisella Sauberilla vuonna 2001. Kaksi nelossijaa ja neljä sijoitusta kuuden parhaan joukossa tarkoittisivat, että 20-vuotiaalla oli 12 osakilpailun jälkeen koossa nykypisteiksi muutettuna peräti 60 pinnaa.

Lue myös:

    Uusimmat