Mainos

Kilpasyöntifinaali ratkesi 68 hodarilla, pettymyksiäkin nähtiin - katso video

Yhdysvalloissa on ratkaistu, kuka pystyy syömään eniten nakkisämpylöitä kymmenessä minuutissa.

New Yorkissa järjestettävän perinteikkään hodarinsyöntikilpailun voitti Joey "Jaws" Chestnut ahmimalla 68 sämpylää ja nakkia. Voitto oli Chestnutille jo kuudes peräkkäinen.

– Olisi ollut hienoa syödä 70, mutta aina on olemassa seuraava vuosi, Chestnut kommentoi uutistoimisto AP:lle.

Naisten sarjan voittajaksi nousi Sonya "Black Widow" Thomas, joka söi 45 hodaria. Luku sopi hyvin Thomasille, joka on 45-vuotias ja painoi ennen kisoja yhtä monta kiloa.

– Loppusuoralla alkoi tulla paha olo, mutta sanoin itselleni: "Jos lopetan, häviän", Thomas kuvaili tuntojaan.

MTV3 Uutisten aikaisemmin haastattelema Crazy Legs Conti jäi puolestaan pahasti jalkoihin finaalissa. Conti sai syötyä vain 20 hodaria, kun hänen oma tavoitteensa oli 30.

Parhaat syövät päätoimisesti

Hodarinsyöntifinaali on vuoden tärkein kilpasyöntitapahtuma Yhdysvalloissa, missä ahmimisesta on tullut järjestäytynyt laji.

Kisoja on järjestetty New Yorkin Coney Islandilla jo 70-luvulta lähtien.

Ennen kisoissa saattoi voittaa hodareita, mutta nyt finaalissa päävoitot ovat 10 000 dollarin rahapalkintoja. Alalla on jo joukko päätoimisia kilpasyöjiä, ja esimerkiksi ESPN-urheilukanava lähettää finaalin suorana.

Joey Chestnutin pahin vihollinen oli vuoteen 2007 asti japanilainen Takeru “Tsunami” Kobayashi. Tämä kuitenkin ajautui riitoihin lajiliiton kanssa. Toissa vuonna loppukilpailuun rynnännyt Kobayashi vietiin raudoissa pois yleisön huutaessa “antakaa hänen syödä”.

Viime vuonna hän söi väitetysti 69 nakkisämpylää itse järjestämässään varjokilpailussa. Tänä vuonna hän pysytteli poissa julkisuudesta.

Kobayashin perintönä lajiin on jäänyt ns. Solomon-tekniikka, jossa hodari työnnetään suuhun kahtena tasaisena puolikkaana.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.