Mainos

Kiitos, mutta ei kiitos – Näin kieltäydyt kaason tehtävästä

Kaason tehtävässä on paljon työtä, ja toisinaan se jopa kiristää morsiamen ja hänen ystävänsä välejä. Kuinka siis kieltäytyä kunniasta, jos kaason hommat eivät kiinnosta?

Tressugar.com listasi tapoja, joilla kaason hommasta voi kieltäytyä kunnialla.

Kiitos, mutta ei kiitos

Tee se heti. Kieltäydy tehtävästä heti, kun sitä tarjotaan. Tämä ei tarkoita, että sinun täytyisi töksäyttää "ei"; voit olla kohtelias myös lyhyellä varoitusajalla. Odottaminen tekee kaikesta hankalampaa.

Ole rehellinen. Kenties sinulla ei ole aikaa, rahaa tai jaksamista, jota käyttää häihin. Kerro syysi suoraan ja mahdollisimman ytimekkäästi. Liiallinen anteeksipyytely ja syiden listaaminen voi vain pahentaa tilannetta.

Älä kerro kaikkea. Jos et halua osallistua kaason hommiin siksi, että inhoat sulhasta, on kenties parempi kehittää joku muu syy kieltäytymiselle. Valehtele vakuuttavasti vaikkapa ajanpuutteesta.

Toista itseäsi. Morsian tuskin hyväksyy ensimmäistä kieltävää vastausta. Hän voi maanitella, anella tai jopa haukkua – häästressi tekee ihmiselle ihmeitä! Pidä pääsi, ettet joudu myöhemmin katumaan. Pysy rauhallisena. Hillittyä, hyvällä syyllä tehtyä kieltäytymistä ei voi kääntää sinua vastaan edes pahimman riidan aikana.

Tarjoa apua. Ilmoittaudu mukaan apujoukkoihin ja työskentele häiden hyväksi, vaikket olisikaan kaaso. Älä kuitenkaan ehdottele itsellesi jotain toista roolia kaason sijaan. Usko pois, jos morsiamella on tarjolla pienempi luottamustehtävä, hän tuo sen julki itse.

MTV3/Helmi
Lähde: Tressugar.com
Kuvat: Shutterstock

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.