Mainos

Kiistelty maavoimien esikunta sijoitetaan Mikkeliin

Vuonna 2008 perustettava maavoimien esikunta on MTV:n uutisten tietojen mukaan menossa Mikkeliin. Esikunnan sijoituspaikka on kirjattu hallituksen puolustuspoliittiseen selontekoon.

Mikkeliä on esikuntakaupungiksi ajanut puolustusministeri Seppo Kääriäinen. Valtaosa pääesikunnasta on kannattanut sijoituspaikaksi Hämeenlinnaa.

Hallituksen puolustuspoliittisen selonteon tekstin on määrä valmistua perjantaina.

Esikunnan sijoittaminen Mikkeliin hiertää myös osaa demariministereistä, joista oikeusministeri Johannes Koskinen ja työministeri Tarja Filatov ovat kotoisin Hämeenlinnasta.

MTV:n uutisten saamien tietojen mukaan demariministerit mahdollisesti harkitsevat esikunnan sijoituspaikasta äänestyttämistä. Äänestäminen tekisi kuitenkin särön Matti Vanhasen hallituksen linjaan, jossa esittelevän ministerin kantaa on tähän mennessä aina kunnioitettu.

Maavoimien esikunnan meno Mikkeliin on myös ensimmäinen merkittävä esimerkki hallituksen hajasijoituspolitiikasta. Työpaikkoja neljän vuoden kuluttua perustettava esikunta tuo Mikkeliin parisataa.

Varuskuntia ei juuri kunnallisvaalien alla valmistuvassa selonteossa esitetä lakkautettaviksi, vaikka niin etukäteen ennakoitiin.

Koko hallitus neuvotteli selonteosta tänään. Tekstin on määrä valmistua perjantaina, jolloin hallituksen ulko- ja turvallisuuspoliittinen valiokunta käsittelee sisältöä yhdessä presidentin kanssa.

Eduskunta saa selonteon puitavakseen syyskuun lopussa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.