Mainos

Kiistelty kuulustelu sitoo Aarnion huumekauppaan

Aarnio-oikeudenkäynnissä on kiistelty viime päivinä 43-vuotiaan naisen syyskuussa 2014 antamasta kuulustelujen sarjasta. Nainen vaati oikeudessa niiden mitätöimistä, mutta Helsingin käräjäoikeus ei hyödyntämiskieltoon suostunut. Kuulusteluissa nainen kertoo suoraan Jari Aarnion huumekaupasta.

Nainen vaati kuulustelujen mitätöimistä, koska ei mielestään ollut kuulustelukunnossa. Syyttäjän mukaan nainen vain katuu totuuden kertomista.

Oikeuden mukaan syyttäjät saavat siis oikeudenkäynnissä vedota kuulusteluihin.

Syyskuun 2014 kuulusteluissa nainen kertoo suorasukaisesti huumediileistä luullen itse olleensa osa poliisin peitetoimintaa. 

- Tähän aikaan tapahtunut hasiksen toimitus Jari Aarniolta saamieni ohjeiden mukaan oli tarkkaan järjestettyä ja se vaikutti ennalta suunnitellulta poliisioperaatiolta, nainen kertoi syksystä 2011.

Kuulustelujen mukaan nainen sai Aarniolta tietoja hasiksen kätköpaikoista ja välitti ne eteenpäin huumeita ostaneelle 55-vuotiaalle kuopiolaismiehelle. Nainen sai kuopiolaiselta rahat ja välitti ne Aarniolle.

Muita kertomuksia huumeiden levityksestä ei jutussa ole. Kuulustelujen perusteella hasista olisi välitetty muillekin, mutta niistä ei tarkemmin puhuta.

Kuulusteluissa nainen kertoi kätköpaikoista. Yksi oli parkkipaikalla Koivukylässä, toinen autotallissa Korsossa (kuvassa) ja kolmas niin ikään Vantaalla Kulomäentiellä.

Nainen kertoi Aarnion näyttäneen kätköpaikat hänelle ja nainen näytti ne poliisille.

Naisen mukaan Aarnio ilmoitti hänelle tekstiviestillä tai tapaamisessa ajan, jolloin kätkössä olisi hasista. Aarnio sitten valvoi henkilökohtaisesti noutoja.

”Rahat Aarniolle”

Nainen kertoi saaneensa kuopiolaiselta rahaa ainakin kolmasti.

Kerran Aarnio oli salaa tarkkailemassa heidän tapaamistaan, jotta voisi tunnistaa kuopiolaismiehen. Aarnio oli naamioitunut kirpputorilta ostamallaan pipolla.

- En laskenut koskaan rahoja, joita kuopiolainen toimitti, vaan toimitin ne suoraan laskematta Aarniolle.

Naisen mukaan hän oli kerran ymmärtänyt kuopiolaisen haluavan ostaa 50-100 kiloa hasista. Aarnio oli sanonut sen onnistuvan. Myöhemmin Aarnio oli todennut, ettei miehellä ole tuollaiseen määrään rahaa eikä riittäviä yhteyksiä noin suuren määrän välittämiseen.

Kuulusteluissa nainen kertoi uskoneensa, että kyse oli poliisin peiteoperaatioista.

Naisen mukaan Aarnio tiesi jokaisen henkilön, jolle hän pilveä toimitti. Naisen mukaan kuopiolaismies ei ollut mikään pääkohde.

Yhteensä nainen sanoi toimittaneensa Aarniolle rahaa kymmeniätuhansia.

Aarnio puolestaan kiistää mitenkään osallistuneensa 43-vuotiaan naisen mahdollisiin huumekauppoihin.

Tukea kertomukselle

Krp löysi naisen kertomusta tukevia seikkoja tutkinnassa.

Hasiksesta tuomittu 55-vuotias kuopiolaismies kertoi ostaneensa naiselta pari kiloa hasista. Hän kertoi kätköstä Koivukylässä, josta hän oli hakenut hasista lukitsemattomasta autosta. Hän kertoi myös Korson autotallista sekä Kulomäentien kätköstä

Tutkinnassa selvisi myös, että Aarnion alainen oli marraskuussa 2011 tarkistanut Aarnion pyynnöstä kuopiolaismiehen tietoja poliisirekisteristä.

Kertomusta tukevat myös televalvontatiedot ja kuopiolaismiehen puhelimesta löydetyt tekstiviestit. Kuvassa on yksi viesteistä ja naisen kuulusteluvastaukset siihen liittyen.

Marraskuussa 2013 Aarnion lompakosta löytyi 20 euron seteli, jossa oli 43-vuotiaan naisen sormenjäljet.

Poliisin epäilyjen mukaan Aarnio ei itse vienyt hasista kätköille, vaan sen tekivät tynnyrijutussa aiemmin tuomitut.

Lopetettu tutkinta

Tammikuussa 2012 Kuopion poliisi otti 55-vuotiaan kuopiolaismiehen kiinni. Juttu lähti liikkeelle, kun sivullinen teki havainnon autosta pudonneesta huumenyssäkästä ja ilmoitti siitä poliisille.

Kuopiolaismieheltä löytyi kotietsinnöillä parisataa grammaa hasista ja 18000 euroa rahaa. Mies kertoi rahojen olevan hasiskaupoista.

Kuopion poliisi sai pian selville, että mies oli ollut yhteydessä Helsingissä asuvaan 43-vuotiaaseen naiseen ja otti yhteyttä Helsingin poliisiin.

Kuopiolaispoliisien mukaan Aarnion alainen oli ilmoittanut, että nainen voisi liittyä Helsingissä tutkittavaan isoon hasisjuttuun ja että Helsingin poliisi jatkaisi. Kuopiolaispoliisi kertoi Helsingin pyytäneen tätä, jolloin Kuopio lopetti juuri alkaneen puhelinkuuntelun ja koko tutkinnan.

Helmikuun alussa Kuopio lähetti Helsinkiin kuopiolaismiehen puhelinliittymistä puretut soittotiedot ja tekstiviestit sekä naisen televalvontotiedot sähköpostilla. Ne löytyivät myöhemmin Aarnion tietokoneelta.

43-vuotiaan naisen osuutta kuopiolaismiehen hasikseen ei tutkittu sen paremmin Helsingissä kuin Kuopiossakaan.

Aarnion alainen kiistää pyytäneensä Kuopion tutkinnan lopettamista. Aarniolla ei omissa kuulusteluissaan ollut tästä asiasta mitään lausuttavaa.

Lisää hyödyntämiskieltovaatimuksesta:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.