Kiistellystä potilasturvallisuuslaista odotetaan tänään lisätietoja – Super ja Tehy järjestävät mielenosoituksen

6:15
Katso video: Mihin potilasturvallisuuslailla pyritään?

Eduskunnan sosiaali- ja terveysvaliokunnan odotetaan saavan tänään valmiiksi mietintönsä hallituksen esityksestä potilasturvallisuuslaiksi. Jos aikatauluun ei tule viivästyksiä, voidaan lakiesitys hyväksyä eduskunnan täysistunnossa ehkä jo maanantaina.

Kiistellyn lain tarkoituksena on turvata välttämätön terveydenhuolto ja kotihoito hoitajien mahdollisten lakkojen aikana.

Lain sisällöstä on ollut erimielisyyttä hallituspuolueiden kesken. Vasemmistoliitto on ilmoittanut, ettei se voi hyväksyä esitystä siinä muodossa, jossa se annettiin eduskunnalle. Puheenjohtaja Li Anderssonin mukaan vasemmistoliiton eduskuntaryhmän kanta potilasturvallisuuslakiin riippuu hallitusryhmien neuvottelujen tuloksesta. 

Myös vihreät on sanonut, että lain sisältöä pitää arvioida tarkkaan.

Hoitajaliittoja Tehyä ja Superia on Helsingin käräjäoikeuden päätöksillä kielletty aloittamasta suunniteltuja lakkoja teho-osastoilla kolmen sairaanhoitopiirin alueella syyskuussa. Liitot ilmoittivat torstaina, etteivät ne aloita oikeuden kieltämiä lakkoja.

Hoitajaliitot järjestävät mielenosoituksen 

Suomen lähi- ja perushoitajaliitto Super sekä sosiaali-, terveys- ja kasvatusalan ammattijärjestö Tehy järjestävät tänään Helsingissä mielenosoituksen hallituksen esittämää potilasturvallisuuslakia vastaan.

Super ja Tehy kutsuvat esitystä pakkotyölaiksi. Järjestöjen mukaan esitys loukkaa vakavasti hoitajien perusoikeuksia. Järjestöjen mukaan laki veisi toteutuessaan hoitajilta työtaisteluoikeuden ja syventäisi hoitajapulaa.

Mielenilmaus alkaa kello 11 Helsingin Kansalaistorilta, josta mielenosoittajat suuntaavat eduskuntatalolle. Mielenilmauksen on määrä päättyä noin kello 15.


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja