Kiinteistönvälittäjät saman katon alla

Jokakoti Oy on sähköinen asunnonhakupalvelu, joka asunnonvälityksen ohella tarjoaa monipuolista tietoa asumisesta niin kodinetsijälle kuin myyjällekin. Jokakoti Oy:n omistavat tasaosuuksin viisi suomalaista kiinteistövälitysfirmaa sekä mediayhtiö MTV3.

Asuntokauppa on siirtynyt yhä enemmän sähköiseen mediaan. Välitysyritykset käyttävät vuosittain noin 10 miljoonaa euroa kohteidensa ilmoitteluun internetissä.

Kiinteistönvälitysalan keskusliitto KVKL julkisti keväällä 2010 tavoitteensa siitä, että kiinteistönvälittäjille halutaan toimiva portaaliratkaisu.

- Halusimme välitysalana olla avoimia, toimia läpinäkyvästi ja kutsua mukaan neuvotteluihin kaikki asiasta kiinnostuneet tahot, toimitusjohtaja Jukka Malila kertoo.

Neuvottelujen tuloksena uuden yhtiön omistajiksi tulivat Kiinteistömaailma, Realia, OPKK, Aktia, SKVL sekä MTV3. Omistusjärjestelystä neuvoteltiin myös Kilpailuviraston kanssa, joten kilpailulainsäädännön vaatimukset on huomioitu.

Tuntosarvet pystyssä

Jokakoti eroaa muista välitysportaaleista merkittävästi siten, että sen omistavat asuntokaupan ammattilaiset. Heillä on suorat kontaktit asuntokaupan asiakkaisiin eli ostajiin ja myyjiin.

- Välitön tuntuma asiakkaisiin on yhtiölle tärkeä tuntosarvi ja suoranainen valtti. Sitä tuntosarvea on syytä hyödyntää, kun yhtiön toimintaa kehitetään entistä asiakaslähtöisemmäksi.

- Ilmoittelu Jokakoti.fi:ssä on kaikille avointa yhdenmukaisilla myyntiehdoilla, joten mahdollinen hintaetu ja muut kehitystyön tulokset ovat kaikkien asuntokaupan toimijoiden hyödynnettävissä, Malila painottaa.

Välittäjät sekä asuntomarkkinoiden parissa työskentelevät tahot ovatkin tervetulleita ilmoittelemaan Jokakoti.fi-portaalissa.

Ilmassa odotuksen tunnelmaa

- Ensisijaisena tavoitteenamme on kehittää Jokakodista alan paras markkinapaikka, jonka avulla asuntomarkkinoinnin tehokkuus paranee, Malila kertoo.

- Uskon, että palvelu lisää kuluttajien vaihtoehtoja, asuntokaupan läpinäkyvyyttä sekä palveluiden laatua, hän lisää.

Jokakodin tulevaisuus näyttää valoisalta. Yhtiössä on asiantunteva henkilöstö sekä aktiivinen hallitus.

- Strategia on rakennettu jalat maassa ja ilmassa on odotuksen tunnelmaa. Uskon, että palvelu tulee tällä konseptilla menestymään, Malila povaa.

Teksti: Katja Nykänen
Kuva: Jokakoti

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja