Mainos

Kiinnostaako uusi Windows Phone 7? Ensimmäiset puhelinmallit julki

Ohjelmistojätti Microsoft saa tukea uudelle Windows Phone 7 -mobiilikäyttöjärjestelmälleen alkuvaiheessa yhdeksältä uudelta puhelinmallilta, jotka tulevat neljältä eri valmistajalta.

Osa puhelimista tulee saataville Euroopan ja Aasian markkinoille vielä tämän kuun aikana. Osa julkistetuista puhelimista tulee puolestaan myyntiin Yhdysvalloissa ensi kuun aikana.

Teknologiasivusto Engadget kertoo, että Microsoftin uudessa mobiilikäyttöjärjestelmässä ei ole enää koitettu ahtaa pöytäkoneesta tuttua käyttäjäkokemusta puhelimeen. Microsoft koittaa erottautua uutustuotteellaan kilpailijoistaan "Glance and Go" -iskulauseella, eli karkeasti suomennettuna "Vilkaise ja mene". Käytännössä tämä tarkoittaa, että Microsoft on pyrkinyt uudella käyttöjärjestelmällään nopeuttamaan puhelimella tehtäviä arkisia askareita siten, että tarvitsemansa tiedon saisi mahdollisimman nopeasti vilkaisemalla.

Nyt julkistetut puhelimet ovat tulossa yli 60 matkapuhelinoperaattorin valikoimiin 30 maassa. Ensimmäisen aallon puhelimet tulevat neljältä eri valmistajalta, jotka ovat: Dell, HTC, LG, ja Samsung. Ensi vuonna on tulossa lisää WP7-puhelinmalleja. Microsoftin johtaja Steve Ballmer kehuu uutta Windows Phone 7 -mallistoa kauniiksi kokoonpanoksi. Puhelimia vauhdittaa Snapdragon-prosessorit. Näytön tarkkuus puhelimissa on 480 x 800 pikseliä (WVGA).

Euroopassa ja Aasiassa myyntiin tulevat WP7-puhelinet:

HTC HD7 - 4.3" näyttö. Muistuttaa pitkälti markkinoilla jo ollutta HD2-mallia.

HTC 7 Mozart - 3,7" näyttö

Samsung Omnia 7 -4" Super AMOLED -näyttö

HTC 7 Trophy - 3.8" näyttö

LG Optimus 7 - 3.8" näyttö

Pohjois-Amerikassa myyntiin tulevat mallit:

HTC 7 Surround - 3.8" näyttö. Erikoisuutena liukuva kaiutin.

HTC HD7 - 4.3" näyttö

Dell Venue Pro - 4.1" näyttö. Pystysuunnassa liukuva QWERTY-näppäimistö.

Samsung Focus -- 4" Super AMOLED -näyttö

LG Quantum -- 3.5" näyttö

LG Optimus 7 - 3.8" näyttö

Engadgetin mukaan markkinoille on lisäksi tulossa HTC 7 Pro -puhelin, jossa on 3,6" näyttö ja liukuva QWERTY-näppäimistö. Kyseinen malli tulee myyntiin matkapuhelinoperaattori Sprintille ensi vuonna.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.