Kiinassa valmistaudutaan "myrskyyn" – vaikeuksissa olevan kiinteistöjätin Evergranden annetaan kaatua

1:47
Kiina aiemmin pyrki kuuden prosentin talouskasvuun.

Velkaongelmat ovat suistaneet Kiinan toiseksi suurimman yhtiön kaatumisen partaalle. Kiinan hallitus valmistautuu jo levottomuuksiin.

Talouslehti Wall Street Journalin mukaan Kiinan viranomaiset ovat kehottaneet paikallisviranomaisia valmistautumaan velkaongelmissa olevan kiinteistöjätti Evergranden mahdolliseen kaatumiseen.

Lähteenä talouslehdellä on nimettömiä asiasta perillä olevia viranomaisia.

Lehden mukaan viranomaisten on määrätty valmistautua ”mahdolliseen myrskyyn”, ja paikallisviranomaisia ja valtio-omisteisia yhtiöitä on kehotettu puuttumaan tilanteeseen, jos Evergrande ei pysty toimimaan asianmukaisesti.

Paikallishallinnolle on laitettu tehtäväksi ehkäistä levottomuuksia ja lieventää tilanteen vaikutuksia asunnon ostajille ja taloudelle laajemmin.

Velkaongelmissa olevalla Evergrandella on edessään velkojen ja korkojen maksuja, pelkona on, että yhtiö ei pysty niitä maksamaan.

Eilen Evergranden osakekurssi nousi Frankfurtin pörssissä, kun yhtiön kansainvälinen liiketoimintayksikkö kertoi maksavansa tänään torstaina erääntyvät korot.

Wall Street Journalin mukaan kiinalaisia paikallisviranomaisia on käsketty kokoamaan kirjanpito- ja lakiasiantuntijoita tutkimaan Evergranden operaatioiden ympärillä olevia taloudellisia vaikutuksia.

Kiinteistöyhtiöitä on kehotettu valmistautumaan ottamaan haltuunsa paikallisia kiinteistöprojekteja ja lainvalvontaviranomaisia on kehotettu valmistautumaan joukkovälikohtauksiin eli mielenosoituksiin.

Finanssivalvojalta ohjeita Evergrandelle

Uutistoimisto Bloombergin mukaan Kiinan finanssivalvonta on antanut Evergrandelle suuren määrän ohjeistuksia, joissa yhtiötä kehotetaan keskittymään keskeneräisiin rakennusprojekteihinsa ja neuvottelemaan velkojiensa kanssa.

Bloombergin mukaan Evergrandella on tänään vanhentumassa 83,5 miljoonan dollarin joukkovelkakirja, joka sen pitää maksaa seuraavan 30 päivän aikana.


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja