Kiinassa huolestuttavia havaintoja: Koronavirus muuntumassa tuntemattomalla tavalla?

HUS varautuu jo koronaepidemian toiseen aaltoon 1:52
Video: HUS varautuu toiseen koronavirusaaltoon

Kiinassa tutkitaan parhaillaan koronaviruksen uutta aaltoa. Maan koillisosassa havaitut uudet koronatapaukset ovat ilmenneet eri tavalla kuin alkuperäiset tapaukset Wuhanin kaupungissa.

Bloomberg uutisoi havaintojen vihjaavan, että virus saattaa olla muuttumassa tuntemattomalla tavalla. Samalla sen torjunta hankaloituu.

Havaintojen mukaan uudet tautitapaukset ovat olleet aiempaa pidempään oireettomia. Tämän takia viranomaisten on hankalampi rajata virusta ennen sen leviämistä. Koillisosan tautitapaukset ovat vaurioittaneet enimmäkseen potilaiden keuhkoja, kun taas Wuhanin tapaukset kohdistuivat moniin osiin kehossa.

Tutkijat eivät vielä täysin tiedä, muuntuuko koronavirus merkittävästi vai johtuvatko havaitut muutokset yksinkertaisesti siitä, että nyt tautitapauksia havaitaan kokonaisvaltaisemmin kuin mitä Wuhanissa alkuun kyettiin havainnoimaan.

Joka tapauksessa epävarmuus koronaviruksen ympärillä hankaloittaa viruksen rajaamistoimia ja talouden elpymistä, Bloomberg kirjoittaa.

Kiinan koillisosan maakunnat ovat palanneet jälleen tiukempiin rajaamistoimiin juuri kun asukkaat luulivat pahimman olleen ohi.

– Ihmisten ei tulisi olettaa, että tautihuippu olisi ohi eikä varautumista tule lopettaa, totesi tartuntatautien tohtori Wu Anhua Kiinan valtion televisiossa tiistaina.

Lue myös:

    Uusimmat