Mainos

Kiinassa evakuoidaan tulvien tieltä

Kiinan viranomaiset ovat aloittaneet ihmisten evakuoinnin tulvien tieltä. Kiinan toiseksi suurimman järven vedenkorkeus on kohonnut yli 34 metriin, ja tulvavaroitusraja on ylittynyt paikallisten viranomaisten mukaan 2,5 metrillä.

Kiinan viranomaiset ovat aloittaneet Dongtingjärven ympäristössä asuvien ihmisten evakuoinnin.

Lähes Luxemburgin kokoisen järven rantamilla asuu miljoonia ihmisiä. Kiinan toiseksi suurimman järven vedenkorkeus on kohonnut yli 34 metriin, ja tulvavaroitusraja on ylittynyt paikallisten viranomaisten mukaan 2,5 metrillä.

-Kaikki vesi kerääntyy Dongtingiin, joten sen pinta tulee nousemaan edelleen, viranomaiset varoittivat.

Tulvavedet uhkaavat Kiinan keskiosissa sijaitsevassa Hunanin maakunnassa yli kymmentä miljoonaa ihmistä ja saattavat peittää alleen noin 670000 hehtaaria viljelysmaata. Yksin maakunnan pääkaupungissa Chanshassa asuu noin kuusi miljoonaa ihmistä.

Jos Dongtingjärven padot murtuvat, tulvat saattavat levitä myös naapurimaakuntaan Hubeihin ja sen pääkaupunkiin Wuhaniin, jossa on yli seitsemän miljoonaa asukasta.

Vuonna 1998 Hunanin maakunnan historian kovimmissa tulvissa hukkui noin 4000 ihmistä, kun Dongtingjärvi ja Jangtsejoki ryöpsähtivät yli äyräidensä. Tuolloin Dongtingin vedenpinta ylti ennätysmäisesti noin puolitoista metriä tämän hetkistä korkeammalle.

Tänä kesänä Kiinan tulvissa on kuollut jo yli 900 ihmistä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.