Mainos

Kiinalaiset vierailijat saapuivat Suomeen juhlistamaan Ähtärin pandojen vuosipäivää: "Täällä on kylmä, mutta tunnemme lämpöä sydämissämme"

2:26
Kiinasta saakka saapuneet vierailijat tulivat juhlistamaan Lumin ja Pyryn vuosipäivää.

Tänään tulee kuluneeksi tasan vuosi siitä, kun Suomi sai ensimmäiset pandansa Lumin ja Pyryn. Juhlapäivän kunniaksi 12 hengen kiinalaisryhmä saapui Ähtärin ystävyyskaupungista Dujiangyanista juhlistamaan pandoja.

– Olemme nähneet useita videoita Lumista ja Pyrystä, joita Ähtärin eläinpuisto on ladannut internetiin. Pandat todella nauttivat lumesta Ähtärissä ja ihmiset ovat pitäneet niistä oikein hyvää huolta, vierailija Zeng Li kommentoi.

Ryhmä vieraili Matkamessuilla

Suomen vierailulla kiinalaisryhmä osallistui Helsingissä järjestettyyn Matkamessut-tapahtumaan. Messuilla he kertoivat messuvierailijoille muun muassa kotikaupungistaan Kiinassa sekä pandojen merkityksestä heille.

Messun jälkeen samana iltana ryhmä jatkoi matkaa Ähtäriin tapaamaan pandoja. Ähtärin vierailun aikana he tulevat osallistumaan pandojen kunniaksi järjestettyyn juhlaohjelmaan.

– Olemme erittäin innoissamme, että näemme pandat jälleen.

Li tapasi Lumin ja Pyryn ensimmäistä kertaa pandojen vielä asuessa Kiinassa. Tämä on naiselle jo toinen kerta, kun hän tuli Suomeen tapaamaan pandakavereitaan. Viimeksi Li oli Suomessa heinäkuussa.

"Täällä on kylmä, mutta tunnemme lämpöä sydämissämme"

Kiinalaisryhmällä on jäljellä vielä viisi päivää Suomessa. Vierailijat ovat matkansa aikana päässeet muun muassa maistamaan perinteistä suomalaista poronlihaa. Saunaan he vielä toivovat pääsevän´sä tulevien päivien aikana.

Kylmä ja luminen Suomi on ihastuttanut vierailijoita, minkä vuoksi he haluavat ehdottomasti palata Suomeen vielä useasti.

– Suomi on mielestäni kaunis ja mukava maa. Täällä on kylmä, mutta tunnemme lämpöä sydämissämme. Olemme myös luoneet vahvan suhteen Ähtärin ja Dujiangyanin kaupunkien välille pandojen vuoksi. Toivomme, että voisimme tehdä vielä lisää yhteistyötä ystävyyskaupunkiemme välillä, Li kommentoi.

Kävijämääräodotukset ylittyivät

Ähtärin kaupungin elinkeinotoimenjohtaja Jani Takamaa on erittäin tyytyväinen kuluneeseen vuoteen. Ähtärin eläinpuiston tavoitteena oli pandojen myötä nostaa kävijämäärää 100 000:lla. Tavoite tuli täyteen jo 10 kuukauden jälkeen. Nyt eläinpuistossa oli käynyt 275 000 vierailijaa.

– Ähtärillä on ollut kova vauhti päällä, ja eläinpuiston puolella on ollut kovasti kävijöitä. Ensimmäinen vuosi on ollut opettelua, mutta loistavasti on suoriuduttu.

Myös pandat ovat sopeutuneet kylmään ja lumiseen Suomeen loistavasti ja ovat ilahduttaneet kaikkia vierailijoita.

– Pandat on otettu todella hyvin vastaan. Todella iloisen näköisiä kasvoja on näkynyt niillä, jotka pandoja ovat käyneet katsomassa. Jos on huonolla tuulella ja käy katsomassa pandoja, ei ole enää, Takamaa toteaa.  

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja