Kihelmöivät lukemat – Arnold Schwarzenegger löi pöytään armoitettua faktaa

Arnold Schwarzenegger palaa jälleen legendaariseksi tuhoajaksi– ”T-800 soveltaa enemmän ihmiskäyttäytymistä”  0:37
Arnold Schwarzenegger T-101-hahmona Terminator: Dark Fate -elokuvassa.

Kehonrakennuksen suurlegenda Arnold Schwarzenegger on paljastanut, millaisia kuntosalituloksia hän huippuaikoinaan teki.

Schwarzenegger dominoi kehonrakennusta 1970-luvulla ja voitti lajin kuninkuuskilpailun Mr. Olympian kuudesti peräkkäin vuosina 1970–75. Mies palasi vielä lavalle 1980 ja voitti viimeiseksi jääneen seitsemännen Mr. Olympia -tittelinsä.

"Iso-Arska" oli uransa huipulla armoitetussa tikissä – olkoonkin että myöhempinä vuosikymmeninä kehonrakennuslavoilla on nähty yhä suurempia lihavuoria. 

Ei tarvitse kuitenkaan alleviivata, että Schwarzeneggerilläkin lihasmassaa piisasi ja mies rehki kuntosalilla julmetusti, jos kohta hänkin ryyditti kehitystään anabolisilla steroideilla.

Schwarzenegger paljasti hiljattain The Pat McAfee Show'ssa monia kutkuttavaa tietoa huippuaikojensa salituloksista raskaissa perusliikkeissä maastavedossa, kyykyssä ja penkkipunnerruksessa. Maasta mies veti parhaimmillaan 322 kiloa, kyykyssä meni 277 kiloa ja penkistä nousi 238 kiloa.

Kovia tuloksia, joihin harva vuosikymmenienkään satsaamisella yltää, vaikka Schwarzenegger itse totesi, etteivät hänen lukemansa ole "lainkaan mahtavia" verrattuna nykyisiin huippuihin.

– Nykyään on jätkiä, jotka kyykkäävät 700–800 paunaa (noin 320–360 kiloa), ja on jätkiä, jotka penkkipunnertavat 600 paunaa (noin 270 kiloa), Schwarzenegger ruoti.

Itävaltalais-yhdysvaltalainen kehonrakennussuuruus pohti lajin kehittyneen omien kilpailuaikojensa jälkeen. Hän luonnehti yleisesti, että urheilijoiden lihakset ovat paksumpia ja lihaserottuvuus on entisaikoja parempaa.

– Aikakaudet ovat erilaiset, mutta olin erittäin tyytyväinen silloisiin nostoihini, ja kasvoin niiden myötä todella nopeasti, yhä aktiivisesti kuntoileva legenda naulasi.

Lue myös:

    Uusimmat