Kiemunki tiukkana virpomiskohusta: Olen jo kerran pyytänyt anteeksi

Perussuomalaisten kansanedustajan avustaja Terhi Kiemunki vieraili torstaina Enbuske, Veitola & Salminen -lähetyksessä.

Perussuomalaisten kansanedustajan Lea Mäkipään avustaja Terhi Kiemunki ihmetteli hiljattain yksityisellä Facebook-tilillään ilmiötä, jossa maahanmuuttajalapset olivat olleet virpomassa.

Kiemunki pilkkasi Facebook-kommenteissaan virpomassa olleiden tyttöjen hijab-huiveja ja ihmetteli, onko Allahillakin tänään joku vuosipäivä. Lisäksi hän harmitteli, ettei hänellä ollut antaa palkaksi yhtään kondomia. Sosiaalisessa mediassa leviävä kommentointi on tyrmätty rasistiseksi ja kaikki sopivuuden rajat ylittäväksi. 

Torstaina Kiemunki vieraili suorassa Enbuske, Veitola & Salminen -lähetyksessä puhumassa kohutuista kommenteistaan. 

– Kirjoituksessani oli kysymys uskonnosta ja kulttuurista ja niiden eroista, perinteiden ja tapojen eroista. Nyt on kirjoitettu, että olen pilkannut. Varmasti se kuulostaa siltä, kun kommentit on irroitettu eri yhteydestä, pitkästä ketjusta. En ole sanonut, että virpominen on väärin. Olen vain ihmetellyt, mistä se johtuu.

Muslimipenska-sanan käyttöä Kiemunki puolusteli sillä, että hän kertoi voivansa käyttää myös kristittypenska-sanaa puheessaan. Enbuske ei suinkaan päästänyt Kiemunkia helpolla, vaan tivasi suoraa anteeksipyyntöä?

– Olen jo yhden kerran pyytänyt anteeksi, Kiemunki totesi.

Mutta haluatko pyytää anteeksi lapsilta?

– Kaikilta lapsilta joo, mutta nyt ei ollut kysymys lapsista. Loukkasinko heitä? Kirjoitin vain ystävilleni, hän kommentoi.

Kuvasiko muslimipenska-sana sitä ajatusta, että he eivät saaneet virpoa?

–  Saavat virpoa ja saavat edelleen.

Katso haastattelu kokonaisuudessaan videolta!

Enbuske, Veitola & Salminen -talk show torstaisin kello 21:00 MTV3-kanavalla.

Lue myös:

    Uusimmat