Kiekkoraati: Rikard Grönborgin Tappara ansaitsee hatunnoston – Petteri Sihvosella edelleen epäilyksensä

Kiekkoraati: Rikard Grönborgin Tapparalle hatunnosto 10:42
Kiekkoraati: Lähtökohdat Tapparan ja Pelicansin väliseen SM-finaalisarjaan.

Jääkiekon SM-liigan loppuotteluissa kohtaavat kaksi erittäin hyvin uudistunutta joukkuetta. Kiekkoraati käsitteli torstaiaamun Huomenta Suomessa Tapparan ja Pelicansin lähtökohtia sarjaan.

Finaalit käynnistyvät lauantaina Tampereelta. Joukkueet ovat samat kuin viime vuonna, mutta kumpikin on uudistunut merkittävästi.

Tappara keikkui kärkisijoilla läpi runkosarjan, mutta silti epäilykset ovat seuranneet joukkuetta aina finaaleihin asti. MTV Urheilun selostaja Jani Alkio ihailee molempien seurojen tarinaa.

– Pelicansin kasvutarina on mielestäni yksi iso asia, kuinka määrätietoisesti siellä on työtä tehty. Vaikka nyt ollaan finaalissa, niin heidän visionsa on se, että myös rakentaminen eteenpäin jatkuu määrätietoisesti, Alkio sanoo.

– Ja kyllä Tapparalle täytyy hattua nostaa. He tekivät rohkean valinnan ja lähtivät aivan eri polulle pitkän saman kaavan mukaisen jauhamisen jälkeen, Alkio sanoo Rikard Grönborgin palkkaamisesta päävalmentajaksi.

Asiantuntija Petteri Sihvonen on arvostellut Grönborgin Tapparan pelaamista läpi kauden. Nyt hän kertoo, miksi ei ole vieläkään valmis liputtamaan tamperelaisten mestaruuden puolesta.

Lue myös:

    Uusimmat