Kiehtooko SM-liigasta tuttu tähtihyökkääjä Petrus Palmu HIFK:ta? Näin seurapomo vastaa

Maalikooste: Pelicans - HIFK 4:17
Videolla kuvaa HIFK:n edellisestä liigaottelusta.

Jääkiekon SM-liigassa Helsingin IFK on kärsinyt pahoista maalinteko-ongelmista koko syksyn ajan. Aikooko seura reagoida tilanteeseen, ja mitä ajatuksia Ruotsista lähtökuopissa oleva Petrus Palmu herättää Nordenskiöldinkadulla? IFK:n urheilupomo Tobias Salmelainen vastaa näihin aiheisiin.

Alkusyksyn aikana SM-liigassa on nähty muun muassa muutamia radikaaleja valmentajaliikkeitä, kun Ilves ja SaiPa ovat vaihtaneet päävalmentajiaan. Tuloksellisesti Lukko ja Pelicans ovat hurmanneet, kun taas peräpäässä erityisesti HIFK on herättänyt kysymysmerkkejä.

Ei niinkään yleisilmeensä, vaan tuloksentekoon liittyvien seikkojen takia.

HIFK on tehnyt alkukauden 14 ottelussa vain 23 maalia. Se on vähiten koko Liigassa. Samaan aikaan punapedot ovat päästäneet vain 29 maalia, mikä on Liigan neljänneksi paras noteeraus.

– Meidän pitää olla terävämpiä maalipaikoissa ja meidän pitää hakeutua hanakammin maalille. Nollalla maalilla on vaikea voittaa. Joukkue puolustaa hyvin, mutta esimerkiksi maalinteon tukitoimien kohdalla on ollut haasteita. Noita asioita käydään läpi ja niitä harjoitellaan. Joukkueessa tiedostetaan se, että maalit eivät tule puristamalla, vaan hyvällä pelillä. Uskomme, että peli tuottaa osumia pitkässä juoksussa, HIFK:n urheilutoimenjohtaja Tobias Salmelainen sanoo punapetojen alkukaudesta MTV Urheilulle.

Kysymys kääntyy siihen, että tarvitseeko IFK lisää tulivoimaa? Eli pelaajahankintoja.

Yksi tämän hetken puhuttelevimmista tapauksista on SM-liigan viime kauden tähtihyökkääjä Petrus Palmu, joka saattaa saada lähtöpassit SHL-joukkue Örebrosta. Palmun agentti Antero Niittymäki myönsi MTV Urheilulle, että hänen suojattinsa on herättänyt kiinnostusta eri seurojen parissa.

Nopealla yhtälölaskennalla voisi päätellä, että IFK on yksi näistä.

– Hänellä on kahden vuoden sopimus sinne. Puhutaan pelaajasta, joka hyvin todennäköisesti jatkaa ulkomailla. Jos ei Örebrossa, niin jossain muualla, IFK-pomo Salmelainen sanoo lyhyesti Palmusta.

Tyhjät markkinat

Jos on liikennettä ulospäin, on sitä yleensä myös sisäänpäin. IFK on luopunut syksyn aikana kahdesta pelaajastaan. Elis Hede suuntasi Saksaan, kun taas Joonas Lyytinen matkasi ruotsalaisen Timrå IK:n riveihin.

Ei ole mikään julkinen salaisuus, että IFK:lta odotetaan liikkeitä.

– Pelaajamarkkinat ovat aika tyhjät tällä hetkellä, Salmelainen myöntää.

– Meitä kiinnostaa parhaat pelaajat aina kullekin pelipaikalle. Mietimme, että onko joku osa-alue, mitä voimme vahvistaa. Jos sellainen tilanne tulee vastaan, että tarvitsemme jotain, niin pyrimme reagoimaan siihen. Olemme silloin hyvin aktiivisia.

– Jos koemme, että joku pelaaja pystyy vahvistamaan meitä, niin silloin asia otetaan pöydälle. Niin kauan kun ketään ei ole tullut sisään, niin silloin sellaisia tapauksia ei ole tullut vastaan, Salmelainen kommentoi.

Vaikka IFK on sarjataulukon häntäpäässä, ei tilanne ole aiheuttanut paniikkia seuran toimistolla.

– Totta kai voittoja pitää tulla, eikä tässä voida mennä loppuun asti tappioiden tiellä. Seuran sisällä on tosi levollinen ja rauhallinen fiilis, Salmelainen vakuuttaa, vannoen perään:

– Mulla on täysi usko siihen, että meidän jalkeilla oleva porukka pystyy ratkomaan maalintekoon liittyvät ongelmat ja pääsee taas voittoihin kiinni.

IFK:n pelit jatkuvat keskiviikkona, kun se isännöi KalPaa Helsingissä.

Lue myös:

    Uusimmat