Mainos

KHO: Palovartija ei saa soitella kotiin virkatehtävissään

Korkein hallinto-oikeus on antanut päätöksen teatteriesityksen palovartiointiin liittyvässä valitusasiassa. KHO piti voimassa aiemmat ratkaisut, joiden mukaan virkatehtävissä oleva palomies ei saa poistua vartiopaikaltaan puhelimeen.

Valituskierros liittyi Tampereen Työväen Teatterin esityksen vartiointiin huhtikuussa 1997. Vartiointivuorossa ollut tamperelainen palomies soitti esityksen väliajalla teatterin tarpeistohuoneistosta kotiinsa 10-15 minuutin puhelun. Pelastuspäällikkö antoi palomiehelle puhelimeen poistumisesta kirjallisen varoituksen. Sen mukaan palomies oli laiminlyönyt virkavelvollisuuksiaan. Puhelun aikana hän ei voinut hoitaa palovartijan tehtäviä.

Vartiomies teki rangaistuksesta oikaisuvaatimuksen Tampereen kaupunginhallitukselle, mutta se hylkäsi vaatimuksen. Prosessin seuraavassa vaiheessa lääninoikeus hylkäsi jatkovalituksen ja pyynnön oikeudenkäyntikulujen korvaamisesta.

Lääninoikeuden mukaan palovartiointi teatterissa on osa palomiehen normaaleja virkatehtäviä. Teatteriesityksessä palovartijana toimivan palomiehen tehtävä katsojien ja esiintyjien henkilöturvallisuuden takaamiseksi käsittää myös teatterinäytöksen väliajan. Korkein hallinto-oikeus katsoi, että lääninoikeuden päätöksen muuttamiseen ei ole syytä. Kun käsittely päättyi näin, KHO hylkäsi vaatimuksen liki 6000 markkaan nousseiden oikeudenkäyntikulujen korvaamisesta.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.