KHL-seuralta yllättävä tiedote – kolmen suomalaispelaajan sopimukset julki

KHL-seura Avtomobilist Jekaterinburg ilmoitti sunnuntaina tehneensä sopimukset Juha Metsolan, Jyrki Jokipakan ja Miro Aaltosen kanssa.

Avtomobilistin virallisen tiedotteen mukaan suomalaiskolmikko pelaa ensi kaudella seuran riveissä. Seura kertoi KHL:n rekisteröineen suomalaisten sopimukset 1. toukokuuta. Tiedotteessa ei kuitenkaan kerrota, milloin sopimukset on virallisesti tehty.

Metsolan agenttina toimiva Jarmo Kork kertoi Yle Urheilulle, että Metsolan sopimus on allekirjoitettu jo tammikuussa, eikä suomalaisvahdin tarkoitus ole pelata ensi kaudella KHL:ssä.

Viime kaudella Salavat Julajev Ufaa edustanut Metsola ja Sibir Novosibirskin riveissä kiekkoillut Jokipakka jättivät KHL:n pudotuspelit kesken, kun Venäjä aloitti sotilaallisen hyökkäyksen Ukrainaan helmikuun lopulla. Vitjaz Podolskissa pelanneen Aaltosen kausi päättyi puolestaan jo runkosarjaan.

28-vuotias Aaltonen on tällä hetkellä mukana Leijonien MM-leirityksessä. Taitava hyökkääjä edusti Leijonia myös Pekingin olympialaisissa. Aaltonen on pelannut KHL:ssä yhtäjaksoisesti kaudesta 2018-19 lähtien. Tämän lisäksi hän kiekkoili KHL:ssä myös sesongilla 2016-17.

Jokipakka on pelannut KHL:ssä kaudesta 2017-18 lähtien. Metsola puolestaan on pelannut KHL:ssä jo seitsemän kautta.

Lue myös:

    Uusimmat