KHL-jätiltä hämmentävä ratkaisu: Roman Rotenberg siirtyy SKA:n päävalmentajaksi

KHL-seura Pietarin SKA:n johtoportaaseen kuuluva Roman Rotenberg siirtyy yllättäen seuran päävalmentajaksi. SKA tiedotti seuran hallituksen tekemästä ratkaisusta tiistaina.

40-vuotias jääkiekkovaikuttaja ja muun muassa aiemmin Jokerien omistajaportaaseen lukeutunut Roman Rotenberg on valittu KHL:n suurseuran Pietarin SKA:n tuoreeksi päävalmentajaksi.

SKA:n seurajohtoon niin ikään kuuluva Rotenberg korvaa tehtävässään Valeri Braginin, joka puolestaan jää valmennusjohtoon "vanhemman valmentajan" tittelillä.

– Kaikkein kriittisin vaihe kaudesta on alkamassa, ja olympialaisia ennen on jäljellä alle kymmenen peliä. Valmennusjohdon työ pysyy kollektiivisena, ja jatkamme työskentelyä yhteisten tavoitteiden eteen, Bragin sanoo seuran verkkosivujen tiedotteessa.

Braginin mukaan Rotenberg on ollut käytännössä päävalmentajana jo kuukauden päivät kokeilumielessä. Järjestely päätettiin nyt vain virallistaa.

– Kaikki on toiminut, tulokset ovat olleet hyviä, Bragin sanoo.

SKA on KHL:n läntisessä konferenssissa toisena.

Braginin mukaan SKA:n valmennusjohdon tehtävänä on nyt valmistaa pelaajat huippukuntoon olympialaisia varten sekä viedä joukkuetta optimitilaan pudotuspelejä ajatellen.

Suomen ja Venäjän kaksoiskansalainen Rotenberg on tuurannut aiemmin SKA:n päävalmentajana lokakuussa 2020, kun Bragin oli sivussa sairauden vuoksi.

KHL:n rahakkaimman seuran tuoretta ratkaisua voi pitää silti hyvin erikoisena, sillä Rotenbergilla ei ole uraltaan minkäänlaista muuta merkittävää kokemusta päävalmentajana toimimisesta.

Venäläismedia Championatin mukaan Rotenberg sai valmentajatutkinnon Siperian osavaltion fyysisen kulttuurin ja urheilun yliopistosta Omskista vuonna 2019.

Rotenberg pelasi nuoruudessaan jääkiekkoa asuessaan perheensä kanssa Helsingissä. Hän aloitti harrastuksen 11-vuotiaana.

Vaikutusvaltainen Rotenberg toimii tällä hetkellä Venäjän jääkiekkoliiton varapuheenjohtajana ja Pietarin SKA:n varapuheenjohtajana.

Rotenberg on seura- ja liittojohtotehtäviensä ohella toiminut myös Venäjän jääkiekkomaajoukkueen johdossa GM:n tittelillä.

Lue myös:

    Uusimmat