Kevyt tomaattisosekeitto

4:lle 120 kcal/annos

  • 8-10 kpl tomaatteja
  • 1/2 sipuli
  • 1 rkl ruokaöljyä
  • 1 1/2 rkl voita tai margariinia
  • 2 rkl luomuvehnäjauhoja
  • n. 1 litra vettä
  • 1 kasvisliemikuutio
  • 1-2 rkl tomaattisosetta
  • 1 murskattu valkosipulinkynsi
  • suolaa
  • 2 tl basilikaa
  • (1 tl sokeria)

Pese ja paloittele tomaatit. Hienonna sipuli. Pehmitä tomaatteja öljyssä kattilassa yhdessä sipulisilpun kanssa kunnes tomaatit ovat rikkoutuneet (15-20 min.). Purista tomaatti-sipuliseos siivilän läpi tai soseuta varovasti sauvasekoittimella tai sähkövatkaimella.

Sulata voi tai margariini paistinpannulla ja ruskista vehnäjauhot kullanruskeiksi. Lisää joukkoon tomaattisose. Keitä kattilassa vesi ja lisää joukkoon kasvisliemikuutio. Kaada tomaatti-sipulisose ja jauhoseos kattilaan. Lisää joukkoon murskattu valkosipuli.

Anna keiton kiehua hiljalleen 10-15 min. Mausta lopuksi suolalla ja basilikalla lisää halutessasi ripaus sokeria. Tarjoile lämpimänä maukkaiden luomuvoileipien kanssa.

Lue myös:

    Uusimmat