Keventäjät-blogisti Erja: 20 kiloa pois vuodessa

Helmen Keventäjät-blogistiksi valittu Erja Kokkonen haluaa laittaa terveysongelmat kuriin. Kevyt olo auttaisi myös jaksamaan aktiivisuutta vaativissa koiraharrastuksissa.

Siilinjärven Toivalassa asuva Erja Kokkonen, 51,tahtoi heti innokkaana mukaan, kun Helmi haki kymmentä keveämpiä elämäntapoja etsivää ihmistä kokeilemaan Keventäjät-palvelua puoleksi vuodeksi ja raportoimaan kuulumisiaan blogin muodossa.

– Ylipaino on ollut pitkään ongelma. Olen yrittänyt pudottaa painoa yksin, mutta aina se on jäänyt yritykseksi, eikä homma lähde kunnolla käyntiin. Ajattelin, että Keventäjät-palvelu olisi jotakin uutta ja blogin kirjoittaminen myös hyvä juttu, Erja kertoo syistä, jotka saivat hänet hakemaan ryhmään mukaan.

Ryhmän kannustus on tietysti myös tärkeä tuki. Erjalla on jo tuntumaa palvelun käytöstä.

– Keventäjät on selkeä ja hyvän tuntuinen ohjelma. On kivaa, että näkee ruokien kalorimäärät ja päivän syömiset voi täytellä sinne.

Aikaa itselle laittaa terveys kuntoon

Erja on vuorotteluvapaalla psykiatrisen sairaanhoitajan työstä kuluvan vuoden elokuuhun asti. Vuorotteluvapaan alkaessa hän päätti, että nyt oli aika laittaa oma terveys etusijalle ja saada jotakin aikaan.

– Elämässä on ollut lähivuosina paljon ajateltavaa, ja muut asiat ovat menneet oman itsen edelle. Mikä nyt sitten on erilaista? Monta asiaa olen saanut järjestykseen, ja nyt on aikaa itselle.

Konkreettiset tavoitteetkin ovat jo selvillä.

– Tavoite on, että tämän vuoden aikana saan 20 kiloa pois. Se on realistinen tavoite, vaikka enemmänkin saa lähteä. Haluan näyttää työkavereillekin, että nyt saan jotain aikaan ja vuorotteluvapaasta on hyötyä! hän naurahtaa.

Energiaa koiraharrastuksiin

Sen lisäksi, että keventyminen kohentaisi terveyttä ja auttaisi jaksamaan työssä, Erja haluaisi lisäpuhtia koiraharrastukseen. Kotoa löytyy kaksi koiraa, jotka pitävät hänet kiireisenä.

– Lapinkoirani on lutunen sohvaperuna, jonka kanssa lenkkeilen, ja se on semmoinen mukava perheenjäsen. Minulla on myös vuoden vanha keeshond, jonka kanssa käy näyttelyissä ja olemme aloittaneet kilpailut myös tottelevaisuudessa, hän kertoo.

– Koiraharrastuksessa olisi etua, jos olisi kevyempi ja reippaampi. Koiran kanssa työskentelyyn vaikuttaa, jos on kömpelö, Erja pohtii.

Erja haluaisikin olla energinen ja jaksava, eikä puuskuttaa ihan pienistä.

– Puolen vuoden päästä haluaisin olla 10 kiloa kevyempi, reipas ihminen, joka ei pienistä hengästy. Tärkeintä olisi saada terveysasiat kohdalleen ja verenpaine sekä verensokeri kuntoon, Erja vielä kertoo tavoitteistaan.

Seuraa Erjan ja muiden Keventäjät-blogistien kokemuksia Helmen Keventäjät -blogissa ja Keventäjät-palvelussa.

Teksti: MTV3/Helmi, Laura Kokko

Kuvat: Erja Kokkonen

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja