Keskustan Kärnä tunnustaa kirjoittaneensa vanhaan kansallismieliseen blogiin

Keskustan kansanedustaja Mikko Kärnä on myöntänyt kirjoittaneensa vanhaan Lapinleuku-blogiin, jossa on kritisoitu rajusti saamelaisia. Hän myöntää kirjoittaneensa samalla nimimerkillä myös Hommafoorumille.

Kärnän mukaan Lapinleuku-blogin takana oli kollektiivi, eikä hän tunnustautunut eilen sosiaalisessa mediassa esiin nostettujen tekstien kirjoittajaksi.

Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Eeva Kallin mukaan ryhmä ei ole keskustelemassa asiasta.

– Kärnä on itse kommentoinut julkisuuteen vanhoja kirjoituksiaan, ja hyvä niin, Kalli viestittää MTV Uutisille.

Kärnä ja keskusta vastustavat äänekkäästi hallituksen esitystä uudesta saamelaiskäräjälaista, vaikka keskusta on hallituspuolue.

Sotahistorian ja Itä-Euroopan tutkija Jussi Jalonen kaivoi eilen esille materiaalia yli kymmenen vuoden takaisesta Lapinleuku-nimisestä blogista. Blogi on poistettu, mutta nähtävissä internetin arkistopalvelusta.

Asiasta uutisoi ensin Iltalehti.

Jalonen nosti esimerkiksi vuonna 2009 kirjoitetun blogitekstin, jossa todetaan, että saamelaisneuvosto on saamelaisia suosivan rekrytointipolitiikkansa takia "avoimen rasistinen ja etnosentrinen järjestö".

Jalosen mukaan nimimerkillä on kirjoitettu myös Hommafoorumillle, jossa nimimerkki on syyttänyt saamelaisia ylimielisiksi.

–  Olen tuottanut osan sisältöä kyseiselle sivulle ja kannan vastuuni siitä, että olen ollut mukana tällaisissa hölmöilyissä. En kerta kaikkiaan voi muistaa, mitä olen itse kirjoittanut ja mitä joku muu, mutta Jalosen lainauksia tuolta en omaksi tekstikseni tunnista, Kärnä sanoo Twitterissä.

Kärnä toteaa, että hänen poliittinen ajattelunsa on kehittynyt merkittävällä tavalla yli 10 vuoden takaisesta.

–  Olen varmasti kirjoittanut nettiin asioita, joita en enää allekirjoita.

MTV Uutisten tavoittama Kärnä ei halua kommentoida blogiasiaa enempää.

Katso myös: Saamelaiskäräjälaki ontuen eduskuntaan – mielenosoituksesta kipakat terveiset

Saamelaiskäräjälaki ontuen eduskuntaan – mielenosoituksesta kipakat terveiset 1:36

Juttua päivitetty kello 15.58. Lisätty Eeva Kallin kommentti.

Lue myös:

    Uusimmat