Keskustakirjasto Oodi jatkaa toimimistaan rajoitetusti – kaikilla velvollisuus käyttää maskia: "Mahdollisesti joutuu ulkopuolella odottamaan"

1:41
Helsingin keskuskirjasto Oodi ei mene kokonaan kiinni koronaviruksen vilkkaasta leviämisestä huolimatta – kirjastoihin kohdistuvia koronarajoituksia osattiin odottaa

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä tiedotti tänään uusista rajoituksista ja suosituksista Helsingissä, Espoossa, Vantaalla ja Kauniaisissa. Rajoitukset koskevat myös alueiden kirjastoja 20.12. asti.

Kirjastot saavat tarjota palvelujaan rajoitetusti. Asiakkaat saavat noutaa aineistoa varaushyllystä ja rajatuista valikoima- ja teemahyllyistä lainaus- ja palautusautomaattien luona.

Myös välttämätön, nopea asiointi asiakastietokoneilla sallitaan. Ensisijaisena palvelutapana on etukäteisvaraus ja itsepalvelu automaatilla.

Tarvittaessa henkilökunta voi avustaa ja neuvoa asiakkaita palvelutiskillä. Rajoitukset astuvat voimaan maanantaina 30.11.

Keskustakirjasto Oodin johtaja Anna-Maria Soininvaara on tyytyväinen siihen, että kirjaston toimintaa voidaan jatkaa rajoitetusti.

– Asiakkaamme ovat toivoneet, että heille voitaisiin järjestää lainausmahdollisuus. Kirjastossa suhtaudumme vastuullisesti tehtäväämme huolehtia siitä, että asiakkaat voivat noutaa ja palauttaa lainoja turvallisesti.

Henkilökuntaa siirretään muihin tehtäviin

Uudet rajoitukset velvoittavat kaikkia käyttämään kasvomaskia kirjastossa asioidessaan. Soininvaaran mukaan myös turvaväleihin suhtaudutaan vakavuudella.

– Mahdollisesti joutuu ulkopuolella odottamaan, jos on liian monta ihmistä yhtäaikaisesti sisällä.

Uusilla rajoituksilla on myös vaikutusta kirjaston henkilöstöön.

– Osa henkilökunnasta lähtee kaupungin muihin tehtäviin. Se oli jo tiedossa, mutta nyt katsotaan, kuinka moni muihin tehtäviin irrotetaan.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja