Keskusta ei vastannut Petteri Orpon kysymyksiin – näin päätöstä perustellaan: "Vaalituloksen mukainen"

Keskusta ei vastannut Petteri Orpon kysymyksiin – Eeva Kalli perustelee puolueen päätöstä 2:04
Näin Eeva Kalli perustelee keskustan ratkaisua olla vastaamatta Petteri Orpon kysymyksiin.

Keskusta jätti suoraan vastaamatta hallitustunnustelija Petteri Orpon (kok.) kysymyksiin.

Vaaleissa rajun tappion kokenut puolue lähetti sen sijaan tiedotteen, jossa se ilmoitti, että keskustan paikka on oppositiossa.

Kysyimme keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtajalta Eeva Kallilta, miten vastausratkaisuun päädyttiin.

– Keskustan vastaus on vaalituloksen mukainen. Se vastaa siihen, mikä oli vaalien tulos. Vaalien voittajilla on vastuu ja velvollisuus muodostaa hallitus ja rakentaa yhteinen ohjelma, Kalli perustelee.

MTV Uutiset kysyi monta kertaa Kallilta, harkitsiko keskusta kysymyksiin vastaamista. Tästä huolimatta Kalli ei vastannut suoraan kysymykseen.

– Keskusta haki vaaleissa laajaa tukea omalle vaihtoehdolleen ja omalle vaaliohjelmalleen. Keskustan vaaliohjelmassa on hyvin laajasti kuvattu ne tavoitteet ja keinot, joilla keskusta haluaa Suomea rakentaa seuraavat neljä vuotta ja näistä tavoitteista pidämme tiukasti kiinni. Niitä aiomme edistää myös oppositiosta käsin, Kalli totesi.

Lähtisikö keskusta hallitukseen edes siinä tapauksessa, jos saisitte vaikka pääministerin paikan?

– Vaalitulos on selvääkin selvempi. Haimme vaaleissa omalle vaihtoehdollemme laajaa kannatusta, mutta valitettavasti emme sitä tällä kertaa saaneet. Keskusta tulee palvelemaan isänmaata oppositiosta käsin, Kalli vastaa.

Lue myös:

    Uusimmat