Mainos

Keskusrikospoliisi: Helsingin Sanomien tiedustelu-uutisointiin liittyen kirjattu rikosilmoitus

2:24

Keskusrikospoliisi on kirjannut rikosilmoituksen Helsingin Sanomien uutisointiin liittyen. Rikosilmoitus koskee keskusrikospoliisin mukaan turvallisuussalaisuuden ilmaisemista.

Helsingin Sanomat julkaisi tänään Suomen sotilastiedustelua käsittelevän artikkelin, jonka pohjana on tiettävästi käytetty lehden haltuun päätyneitä salaisia asiakirjoja.

Lehti julkaisi artikkelin yhteydessä myös kuvia, joista käy ilmi, että osa asiakirjoista on saanut korkeimman turvaluokituksen ”erittäin salainen" tai toiseksi korkeimman turvaluokituksen "salainen".

Keskusrikospoliisin tiedotteesta ei käy ilmi liittyykö rikosilmoitus siihen, että tietoja asiakirjoista julkaistiin lehdessä vai siihen, että asiakirjat on vuodettu lehdelle.

Helsingin Sanomien julkaisemassa kommentissa kerrotaan, että lehden käsityksen mukaan lehti itse tai sen toimittajat eivät ole rikostutkinnan kohteena.

Keskusrikospoliisi on kertonut tiedottavansa asiasta seuraavan kerran maanantaina.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö kommentoi uutisointia aiemmin tänään. Niinistön mukaan asiakirjat on luovutettu lehdelle laittomasti, ja asiakirjojen sisällön paljastuminen on valtion turvallisuuden kannalta kriittistä ja voi aiheuttaa vakavia vaurioita. Niinistön mukaan vuodosta on aloitettu rikostutkinta.

– Salaisia asiakirjoja on laittomasti luovutettu Helsingin Sanomien haltuun. Siltä osin on rikostutkinta käynnistetty, Tasavallan presidentin kanslian tiedotteessa sanottiin.

Artikkelia muokattu 16.12.: Artikkeliin täsmennetty, että keskusrikospoliisi kertoi aloittaneensa rikostutkinnan Helsingin Sanomien uutisointiin liittyen. Keskusrikospoliisin tiedotteen perusteella jää epäselväksi tutkitaanko uutisointia itsessään, vai asiakirjojen vuotamista lehdelle. Lehden käsityksen mukaan lehti ei ole rikostutkinnan kohteena.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja