Mainos

HS:n vastaava päätoimittaja salaisten tietojen käyttämisestä: ”Helsingin Sanomat on harjoittanut yhteiskunnallista tehtäväänsä, ja täysin lakien mukaisesti”

Helsingin Sanomat käytti Puolustusvoimien salaisia asiakirjoja lähteenä laillisesti, sanoo lehden vastaava päätoimittaja Kaius Niemi lehden nettisivuilla.

Helsingin Sanomat julkaisi tänään laajaa keskustelua aiheuttaneen artikkelin, jossa kerrotaan Puolustusvoimien sotilastiedustelusta. Artikkelin lähteinä on käytetty asiakirjoja, jotka on määrätty salaisiksi.

Tasavallan presidentin kanslian mukaan asiakirjojen luovuttamisesta Helsingin Sanomien haltuun on aloitettu rikostutkinta.

Keskusrikospoliisi on kertonut kirjanneensa rikosilmoituksen asiaan liittyen ja täsmentänyt tutkivansa myös asiakirjojen tietojen päätymistä julkisuuteen, eli Helsingin Sanomien toimintaa.

Lehden vastaava päätoimittaja Kaius Niemi kommentoi aihetta Helsingin Sanomien verkkosivuilla. Hänen mukaansa lehti käyttää muiden medioiden tavoin uutisoinnissa varsin usein tietoja, jotka on saatettu määritellä salassa pidettäviksi.

Tällä kertaa salaisia asiakirjalähteitä käytettiin Niemen mukaan siksi, että Puolustusvoimien Viestikoekeskus on saamassa uusien tiedustelulakien myötä nykyistä laajemmat tiedusteluvaltuudet.

– Katsomme, että median tehtävä on tarjota yhteiskunnalliseen keskusteluun edes pääpiirteissään vähän käsitystä siitä, millaisesta laitoksesta ja toiminnasta on kyse, Niemi kommentoi HS:n nettisivuilla.

Niemen mukaan Helsingin Sanomat ei ole syyllistynyt lainvastaiseen toimintaan julkistaessaan salattuihin asiakirjoihin perustuvia tietoja.

– Helsingin Sanomat on harjoittanut yhteiskunnallista tehtäväänsä, ja täysin lakien mukaisesti, hän sanoo artikkelissa.

Niemen mukaan asiakirjat on hankittu laillisin ja ”julkisen sanan tavanomaisin tavoin kerätä tietoa”, eikä lehden julkaisemissa tiedoissa ole mitään, joka vaarantaisi esimerkiksi kansallisen turvallisuuden.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.