Keskon voitto laski

Keskon vertailukelpoinen liikevoitto laski tammi–maaliskuussa 17,9 miljoonaa euroa 125,9 miljoonaan euroon verrattuna vuoden takaiseen. Liikevaihto oli vuoden ensimmäisellä neljänneksellä 2,8 miljardia euroa.

Liikevaihto kasvoi 4,4 prosenttia vuoden takaisesta.

Kesko kertoo tiedotteessa ennakoivansa liikevaihdon ja liikevoiton pysyvän hyvällä tasolla tänä vuonna toimintaympäristön haasteista huolimatta.

Epävarmuutta konsernin näkymiin tuo hintojen nousu ja korkotaso sekä Venäjän hyökkäyssota Ukrainassa.

Yhtiö arvioi tämän vuoden vertailukelpoisen liikevoiton olevan noin 680–800 miljoonaa euroa.

Kesko kertoo sen tulosohjeistuksen perustuvan arvioon suhteellisen lyhytaikaisesta taantumasta Keskon toimintamaissa.

–  Päivittäistavarakaupassa kuluttaja-asiakaskaupan arvioidaan pysyvän kokonaisuutena vakaana ja Foodservice-markkinan ennakoidaan kasvavan edelleen, Kesko sanoo.

Yhtiön mukaan hintojen nousu tukee myynnin euromääräistä kehitystä, mutta nostaa samalla kustannuksia. Kesko ennakoi, että sen liikevoitto pysyy hyvällä tasolla, mutta rakentamisen markkina laskee jonkin verran viime vuoteen verrattuna.

–  Uudisrakentamisen arvioidaan laskevan, mutta korjausrakentamisen sekä vihreään siirtymään liittyvän rakentamisen arvioidaan jatkavan kasvua. Myös rakentamisen ja talotekniikan kaupassa liikevoiton ennakoidaan pysyvän edelleen hyvällä tasolla, yhtiö katsoo.

Autokaupassa autojen saatavuuden arvioidaan paranevan, mutta kysynnän olevan pitkän aikavälin keskiarvoa matalampaa. Autokaupassa kannattavuuden ennakoidaan pysyvän edelleen hyvällä tasolla.

Lue myös:

    Uusimmat