Keskikaupungin riistapata ja perunasose 6.10.1999

toim. Ari Malmberg

600 g naudan suikalelihaa
(esim. kulmapaistia)
500 g pieniä sipuleita
2 isoa porkkanaa
400 g tuoreita pieniä herkkusieniä
tilkka öljyä
1 rkl riista-kantarellifondia
mustapippuria
vettä
tuoretta persiljaa

Kaada paistinpannulle tilkka öljyä ja ruskista lihasuikaleet nopeasti kahdessa erässä. Kuori sipulit ja leikkaa ne halki. Lisää sipulit ja tilkka vettä ruskistettujen lihapalojen sekaan pannulle. Anna hautua kannen alla hetki.
Leikkaa porkkanat ohuiksi suikaleiksi ja lisää ne ja herkkusienet. Anna hautua kannen alla. Mausta riista-kantarellifondilla ja mustapippurilla. Lisää tarvittaessa vettä.
Ennen tarjoilua leikkaa päälle tuoretta persiljaa. Tarjoa perunasoseen ja tomaattilohkojen kanssa.

Perunasose


8-10 jauhoista perunaa
vettä
1 tl suolaa
2 dl maitoa
nokare voita tai margariinia
Pese ja kuori perunat ja paloittele ne lohkoiksi. Keitä suolalla maustetussa vedessä 20-25 minuuttia. Ota keitinvesi talteen ja käytä sitä tarvittaessa. Soseuta perunat hyvin, lisää nokare margariinia tai voita ja lisää maitoa pienissä erissä samalla hyvin sekoittaen, kunnes sose on sopivan notkeaa. Lisää tarvittaessa suolaa. Vatkaa perunasose kuohkeaksi.

Lue myös:

    Uusimmat