Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Keskikaupungin riistapata ja perunasose 6.10.1999

Julkaistu 29.05.2001 16:15

toim. Ari Malmberg

600 g naudan suikalelihaa
(esim. kulmapaistia)
500 g pieniä sipuleita
2 isoa porkkanaa
400 g tuoreita pieniä herkkusieniä
tilkka öljyä
1 rkl riista-kantarellifondia
mustapippuria
vettä
tuoretta persiljaa

Kaada paistinpannulle tilkka öljyä ja ruskista lihasuikaleet nopeasti kahdessa erässä. Kuori sipulit ja leikkaa ne halki. Lisää sipulit ja tilkka vettä ruskistettujen lihapalojen sekaan pannulle. Anna hautua kannen alla hetki.
Leikkaa porkkanat ohuiksi suikaleiksi ja lisää ne ja herkkusienet. Anna hautua kannen alla. Mausta riista-kantarellifondilla ja mustapippurilla. Lisää tarvittaessa vettä.
Ennen tarjoilua leikkaa päälle tuoretta persiljaa. Tarjoa perunasoseen ja tomaattilohkojen kanssa.

Perunasose


8-10 jauhoista perunaa
vettä
1 tl suolaa
2 dl maitoa
nokare voita tai margariinia
Pese ja kuori perunat ja paloittele ne lohkoiksi. Keitä suolalla maustetussa vedessä 20-25 minuuttia. Ota keitinvesi talteen ja käytä sitä tarvittaessa. Soseuta perunat hyvin, lisää nokare margariinia tai voita ja lisää maitoa pienissä erissä samalla hyvin sekoittaen, kunnes sose on sopivan notkeaa. Lisää tarvittaessa suolaa. Vatkaa perunasose kuohkeaksi.

Lisää aiheesta:

Vihdoin uutta toivoa erityisesti lapsilla esiintyvän syövän hoitoon – "Ei juurikaan edistystä sitten 70-luvun"Tunna Milonoff häpesi uupumistaan: "Luulin, että minulla on jokin muistisairaus""Yksiselitteisesti maailman parasta paahtoleipää" – oletko maistanut?Ostitko tämän tuotteen Clas Ohlsonilta? Älä käytä!Kielenhuoltaja kasvismakkarakohusta: Eihän lihapullakaan ole pullaNäin teet täydelliset uunijuurekset – helppoa ja halpaa!
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 06:33
    Syöpä

    Vihdoin uutta toivoa erityisesti lapsilla esiintyvän syövän hoitoon – "Ei juurikaan edistystä sitten 70-luvun"

  • Eilen19:20
    Työelämä

    Tunna Milonoff häpesi uupumistaan: "Luulin, että minulla on jokin muistisairaus"

  • Eilen17:26
    Ruoka

    "Yksiselitteisesti maailman parasta paahtoleipää" – oletko maistanut?

  • Eilen15:37
    Takaisinvedot

    Ostitko tämän tuotteen Clas Ohlsonilta? Älä käytä!

  • Eilen14:25
    Ruoka

    Kielenhuoltaja kasvismakkarakohusta: Eihän lihapullakaan ole pulla