Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Keskikaupungin riistapata ja perunasose 6.10.1999

Julkaistu 29.05.2001 16:15

toim. Ari Malmberg

600 g naudan suikalelihaa
(esim. kulmapaistia)
500 g pieniä sipuleita
2 isoa porkkanaa
400 g tuoreita pieniä herkkusieniä
tilkka öljyä
1 rkl riista-kantarellifondia
mustapippuria
vettä
tuoretta persiljaa

Kaada paistinpannulle tilkka öljyä ja ruskista lihasuikaleet nopeasti kahdessa erässä. Kuori sipulit ja leikkaa ne halki. Lisää sipulit ja tilkka vettä ruskistettujen lihapalojen sekaan pannulle. Anna hautua kannen alla hetki.
Leikkaa porkkanat ohuiksi suikaleiksi ja lisää ne ja herkkusienet. Anna hautua kannen alla. Mausta riista-kantarellifondilla ja mustapippurilla. Lisää tarvittaessa vettä.
Ennen tarjoilua leikkaa päälle tuoretta persiljaa. Tarjoa perunasoseen ja tomaattilohkojen kanssa.

Perunasose


8-10 jauhoista perunaa
vettä
1 tl suolaa
2 dl maitoa
nokare voita tai margariinia
Pese ja kuori perunat ja paloittele ne lohkoiksi. Keitä suolalla maustetussa vedessä 20-25 minuuttia. Ota keitinvesi talteen ja käytä sitä tarvittaessa. Soseuta perunat hyvin, lisää nokare margariinia tai voita ja lisää maitoa pienissä erissä samalla hyvin sekoittaen, kunnes sose on sopivan notkeaa. Lisää tarvittaessa suolaa. Vatkaa perunasose kuohkeaksi.

Lisää aiheesta:

Reijo Laatikaiselta tärkeä muistutus monivitamiinipillereistäKertooko ajatusviiva tekoälyn käytöstä? Näin kommentoivat asiantuntijatYmmärrätkö suomalaiset murresanat? Testaa tietosi!Oletko pähkinä- tai vehnäallergikko? Karl Fazerin konvehtirasiassa vääriä suklaita"Sehän lähti ihan lapasesta" – Sanna testasi, kuinka vaikea on saada auto hallintaan liukkaalla kelillä Helppo pullajälkkäri on nyt jättihitti somessa! Testaa vaikka isänpäiväksi
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 06:44
    Vitamiinit

    Reijo Laatikaiselta tärkeä muistutus monivitamiinipillereistä

  • 00:00
    Tekoäly

    Kertooko ajatusviiva tekoälyn käytöstä? Näin kommentoivat asiantuntijat

  • Eilen19:12
    Testit

    Ymmärrätkö suomalaiset murresanat? Testaa tietosi!

  • Eilen18:04
    Takaisinvedot

    Oletko pähkinä- tai vehnäallergikko? Karl Fazerin konvehtirasiassa vääriä suklaita

  • Eilen16:55
    Liikenneturvallisuus

    "Sehän lähti ihan lapasesta" – Sanna testasi, kuinka vaikea on saada auto hallintaan liukkaalla kelillä