Kesäruokaa kananmunasta

Kesällä nautitaan yhdessäolosta ja hyvästä ruuasta. Kesäkeittiössä nopeus ja vaivattomuus ovat arvossaan. Kanamunasta saa myös helppoa kesäruokaa. Kananmuna antaa ruuille makua ja väriä, kohottaa, kuohkeuttaa, saostaa, sitoo ja yhdistää raaka-aineita.

Kanamunassa on rasvaa vain 5 g ja tästä 2/3 on ns. hyvää eli pehmeää rasvaa. Jos syö munan päivässä, saa energiaa vain 72 kcal eli vähemmän kuin lasillisesta tuoremehua. Kananmunasta löytyy lähes kaikkia ihmisen tarvitsemia ravintoaineita C-vitamiinia ja kuitua lukuun ottamatta.

Kananmunat säilyvät hyvin eli 28 päivää muninnasta. Munakennoissa annettu 'parasta ennen' -päiväys on viitteellinen, jonka jälkeenkin munia voi käyttää. Oma nenä on paras apu, pilaantuneen kananmunan kyllä haistaa! Kätevä kennopakkaus suojaa munia kuljetuksen ajan ja ne matkaavat turvallisesti perille. Jätevuorikaan ei kasva mökillä, kun munankuoret ja kennot voi heittää kompostiin maatumaan.

Kananmunasta valmistuu nopeasti ja helposti mehevä eväsleipä, täyttävä munakas, ruokaisa salaatti tai vaikkapa herkullinen pannari. Uusien perunoiden kanssa taas maistuu munaherkku, johon on sekoitettu keitettyä munaa, silliä, kevyt kermaviiliä ja tilliä. Keitetty kananmuna on sellaisenaankin mainio retkieväs.

Reseptit:

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja