Kesällä ei kevennetä!

Arjan leivontanurkan kyselyssä tiedusteltiin lukijoilta, onko kesä keventämisen aikaa, vai saako kesähelteillä hieman herkutella.

Kyselyyn osallistui yli 220 Leivontanurkan lukijaa, joista enemmistö, noin 61 prosenttia, oli sitä mieltä, että kesällä on lupa herkutella.

– Kesästä on hauskaa nauttia myös vähän herkutellen, talvella voi käyttää enemmän aikaa ruokien terveellisyyden suunnitteluun. Kesällä on paljon muuta hauskaa tekemistä, perusteli nimimerkki marjajok.

– Kesäloma on vain kerran vuodessa ja kestää vain muutaman viikon ja silloin ei kaloreita lasketa, kommentoi puolestaan nimimerkki Lomalainen.

Noin 39 prosenttia vastaajista kertoi kuitenkin keventävänsä kesällä leipomuksissaan. Monien mielestä Suomen luonnon antimet mahdollistavat kesäisin kevyemmän ruokavalion.

– Kesällä on helppo valmistaa kevytherkkuja, sillä tuoreita vihanneksia ja marjoja saa nyt todella runsaasti ja niistä on ihanaa valmistaa vaikka mitä herkkuja. Marjapirtelöitä, -piirakoita ja marjoja siltään. Entäs kotimaiset vihannekset! Kukkakaalit, paprikat, uudet perunat, sipulit, herneet, muistutti nimimerkki Kotikokki.

Osallistu Leivontanurkan uuteen kyselyyn. Tällä kertaa kysymme, minkälaiseen leivontaan juuri sinä kaipaat vinkkejä? Kaipaatko apua kenties perusleivonnaisten, kuten pullien tekoon vai tarvitsetko neuvoja syksyn sadon hyödyntämiseen leivonnnaisissa? Osallistu kyselyyn ja kerro, minkälaisia leivontaniksejä kaipaat!

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja