Mainos

Kesäkuun ennuste: Juhannusta kohti tavanomaista lämpimämpää

Tuoreessa kesäkuun pitkässä ennusteessa on viitteitä korkeapaineesta. Sää saattaa olla keskimääräistä vähäsateisempaa ja juhannuksen tienoilla myös hieman keskimääräistä lämpimämpää.

Tällä viikolla sää on vaihtelevaa. Islannin kaakkoispuolella on matalapaineen keskus ja meillä vallitsee lounaisvirtaus, joka tuo matalapaineita.

Euroopan keskipitkien sääennusteiden keskuksen ECMWF:n tuoreen kesäkuun ennusteen mukaan Manner-Euroopassa olisi ensi viikolla korkeapaine. Suomi ulottuu löyhästi tähän alueeseen, mutta matalapaineita kulkee yhä ajoittain Suomen yli. Maan eteläosassa voi kuitenkin olla jo keskimääräistä vähäsateisempaa ja Lapissa hieman tavanomaista lämpimämpää.

Kesäkuun toiselle viikolle ECMWF ennustaa koko maahan tavanomaista korkeampaa ilmanpainetta.

– Tämä tarkoittaisi keskimääräistä aurinkoisempaa ja vähäsateisempaa, mutta ennusteen mukaan lämpötiloissa ei ole juurikaan eroa keskimääräiseen, tulkitsee MTV Uutisten meteorologi Miina Manninen ECMWF:n ennustetta.

Juhannusviikolle säätyyppiennuste ennakoi edelleen tavallista korkeampaa ilmanpainetta.

– Juhannusviikolle pitkä ennuste näyttää tällä hetkellä 1-3 astetta tavanomaista lämpimämpää säätä koko maahan. Ennusteen ajankohta on kuitenkin vielä pitkällä ja ennuste luonnollisesti epävarma, toteaa Miina Manninen.

Keskimääräiset päivän ylimmät lämpötilat ovat juhannuksen tienoilla maan etelä- ja keskiosassa 20 asteen vaiheilla ja pohjoisessa 16-18 asteessa.

Pitkän aikavälin ennusteet ovat vielä kokeiluasteella. Ne eivät ennusta yksittäisten päivien säätä, vaan kuvaavat poikkeamaa keskimääräisessä säässä. Pitkän ennusteen sisään mahtuu aina lämpimämpiä ja kylmempiä jaksoja.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.