Kesäkuu 2001

Sukellus inkojen maailmaan

Inkat-näyttely jatkaa Tampereen taidemuseon maineikkaiden suurnäyttelyiden linjaa. Laajin Euroopassa koskaan intiaanikulttuureista järjestetty näyttely on nähtävillä heinäkuun 29. päivään asti. Esillä on kulta- ja hopeaesineitä, jalokivikoruja, hehkuvilla väreillä maalattuja keramiikkaesineitä, maailman vanhimpia, kultaakin arvokkaampia muinaistekstiilejä sekä Sip nin herran hautarekonstruktio. Myös eroottisille esineille on näyttelyssä kokonaan oma osastonsa.

Tampereen taidemuseo, Puutarhakatu 34, puh. (03) 3146 6577, näyttely avoinna ti - su klo 10 - 18. Nettisivut

Marimekko 50

Suomalaisen muotoilun tunnetuimpiin kuuluva yritys juhlii 50-vuotista taivaltaan. Taideteollisuusmuseon laaja näyttely 16.5.-12.8.2001 esittelee Marimekon historian, tunnetut suunnittelijat ja rakastetut mallit uusin silmin. Näyttely yhdistää historian, nykyisyyden ja tulevaisuuden yllätykselliseksi kokonaisuudeksi.

Taideteollisuusmuseo, Korkeavuorenkatu 23, Helsinki, Puh. 09-6220 5455.Nettisivut

Iranilaisia mattoja

Itämaisista matoista kiinnostuneiden kannattaa suunnata kulkunsa kohti Helsingin Tennispalatsia. Iranilaiset silkki- ja villamatot hehkuvat Kulttuurien museossa 26.8.2001 asti. Osa näyttelyn matoista on saatu lainaksi Teheranista Bager Araghchin jälkeläisten jo neljän sukupolven aikana keräämästä kokoelmasta sekä Iranin valtiolliselta mattoyhtiöltä, osa on amerikkalaisen Kathleen Gamerin ja osa museon omista kokoelmista.

Kulttuurien museo, Tennispalatsi: Eteläinen Rautatiekatu 8 tai Salomonkatu 15 (2. ja 3. kerros) Helsinki, Puh. (09) 4050 9806, museo auki ti - su klo 10-20.Nettisivut

Suomenlinnan Nukke- ja lelumuseo

Kesäiseen Suomenlinnan retkeen kannattaa yhdistää vierailu viehättävässä nukke- ja lelumuseossa. Venäläisessä puuhuvilassa sijaitseva museo kätkee sisälleen mm. nukkeja, teddy-karhuja, leikkiautoja, nukkekoteja ja pelejä. Sota-ajan puulelut ovat yksi museon erikoisuuksista. Suurin osa museon leluista on hankittu Helsingin alueelta. Lelujen valmistusmaa on kuitenkin useimmiten Saksa tai Ranska.

Suomenlinnaan pääsee helposti lautalla Kauppatorin rannasta. Museo auki päivittäin klo 11-17. Nettisivut

Lue myös:

    Uusimmat