- 1 kesäkurpitsa viipaleina
- yrttisuolaa
- 2-3 rkl punasipulia silputtuna
- 3 rkl silputtua ruohosipulia
- Kastike:
- 3 rkl öljyä
- 1 rkl valkoviinietikkaa
- 1 rkl vettä
- valkopippuria
- suolaa
- 0,5 tl sokeria
Viipaloi kesäkurpitsa ohuiksi viipaleiksi, ripottele viipaleille suolaa ja anna viipaleiden "itkeä" vähintään 30 minuuttia, mielellään 2 tuntia. Sekoita kastike. Kaada itkeneistä kesäkurpitsaviipaleista irronnut vesi pois ja sekoita joukkoon punasipuli ja ruohosipuli sekä kastike. Anna vetäytyä vähintään 10 minuuttia.
Vinkki: Kastikkeen viinietikkaa voi vaihdella maun mukaan esim. balsamiviinietikkaan. Ruohosipulin voi myös vaihtaa muihinkin yrtteihin, kuten basilikaan tai oreganoon.