Kesäkurpitsasalaatti

  • 1 kesäkurpitsa viipaleina
  • yrttisuolaa
  • 2-3 rkl punasipulia silputtuna
  • 3 rkl silputtua ruohosipulia
  • Kastike:
  • 3 rkl öljyä
  • 1 rkl valkoviinietikkaa
  • 1 rkl vettä
  • valkopippuria
  • suolaa
  • 0,5 tl sokeria

Viipaloi kesäkurpitsa ohuiksi viipaleiksi, ripottele viipaleille suolaa ja anna viipaleiden "itkeä" vähintään 30 minuuttia, mielellään 2 tuntia. Sekoita kastike. Kaada itkeneistä kesäkurpitsaviipaleista irronnut vesi pois ja sekoita joukkoon punasipuli ja ruohosipuli sekä kastike. Anna vetäytyä vähintään 10 minuuttia.

Vinkki: Kastikkeen viinietikkaa voi vaihdella maun mukaan esim. balsamiviinietikkaan. Ruohosipulin voi myös vaihtaa muihinkin yrtteihin, kuten basilikaan tai oreganoon.

Lue myös:

    Uusimmat