Kesäisiä keittoja ja juomia 4.6.2001

toim. Kati Nappa

Melonikeitto


1-2 cantalope melonia (väriltään oranssi)
4-8 viipaletta parman- tai keittokinkkua
tuoretta yrttiä

1. Lohko meloni, poista siemenet ja leikkaa kuori pois.
2. Kuutioi meloni ja surauta palat keitoksi monitoimikoneesa tai sauvasekoittimella.
3. Jaa lautasille.
4. Leikkaa kinkku ohuiksi suikaleiksi ja ripottele keiton pinnalle.
5. Korista tuoreella sitruunamelissalla tai kirvelillä. (kuumalla ilmalla voit lisätä keittolautasille pari jääpalaa). ja tarjoa lisukkeeksi hyvää leipää.

Kurkku-tomaattikeitto/juoma

6-8 kypsää tomaattia
1/2-1 kurkku
tuoretta basilikaa
ripaus suolaa ja sokeria
mustapippuria
2-3 dl Citronelle tai muuta kivennäisvettä
(lisäksi jos haluat tukevuutta tai lisämakua:
fetajuustokuutioita
paahdettuja leipäkuutioita
1 sipuli pieninä kuutioina
muutama tippa tabaskoa
tomaattimehua
sitruunamehua)

1. Lohko tomaatit ja poista kanta. Paloittele kurkku.
2. Soseuta karkeaksi kurkku, tomaatti ja basilika.
3. Mausta suolalla, sokerilla ja mustapippurilla.
4. Ohenna kivennäisvedellä ja tarjoa saman tien juomana tai keittona.
5. Jos haluat keitosta tukevampaa käytä kivennäisveden asemesta tomaattimehua ja mausta sipulilla, tabaskolla ja sitruunamehulla.
6. Ripottele pinnalle fetajuustokuutioita ja paahdettuja leipäkuutioita

Hellepäivän raikastus


1 annos

1 dl maustamatonta jogurttia (esim.Acidofilus)
1 dl Gefilus tai muuta mehua
(minttua tai sitruunamelissaa)

1. Kaada lasiin jogurtti ja lisää joukkoon mehu.
2. Sekoita ja nauti.

Punainen piristys


1 annos

1-2 kypsää tomaattia
1 dl maustamatonta, vanilja- tai sitruunajogurttia
basilikan lehtiä

1. Lohko tomaatit ja poista kanta.
2. Kaada palat korkeaan kannuun tai isoon lasiin.
3. Lisää jogurtti ja surauta hienoksi.
4. Kaada lasiin ja lisää päälle muutama basilikan lehti.

Lue myös:

    Uusimmat