Kesäinen mansikkakakku

Tuoreista mansikoista tehty kakku kuuluu kesään! Tämä kakku on tehty kauramannasuurimoista valmistetuista rapeista keksilevyistä. Voit käyttää kakkuun myös pakasteena myytävää kauramurotaikinaa. Rapea keksikakku pehmenee jääkaapissa. Kakun voi maun mukaan nauttia heti tai antaa vetäytyä muutaman tunnin jääkaapissa.

Kesäinen mansikkakakku

10–15 hengelle

  • Pohjalevyt (3 kpl):
  • 100 g pullomargariinia (tai sulatettua)
  • 100 g mansikkamarmeladia
  • 1 dl sokeria
  • 1 kananmuna
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 2 dl kauramannasuurimoita
  • 1 dl erikoisvehnäjauhoja
  • Väliin ja päälle:
  • 2 dl kuohukermaa
  • 2 dl maitorahkaa
  • 1 dl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 4 dl mansikkasurvosta
  • 1 l mansikoita
  • sitruunamelissan lehtiä

Sekoita pohjataikinan rasva, marmeladi, sokeri ja muna keskenään. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Jaa tasaiseksi sekoitettu taikina kolmeksi kasaksi leivinpapereille ja levitä ne n. 20 cm kokoisiksi pyöreiksi ohuiksi kakkupohjiksi. Paista 200 asteisen uunin keskitasolla 5-8 min. Anna kakkulevyjen jäähtyä.

Valmista täytettä varten rahkaseos. Vatkaa kerma vaahdoksi, mausta sokerilla ja vaniljasokerilla ja lisää rahka. Irrota jäähtyneet kakkulevyt varovasti lastalla leivinpaperista. Kokoa kakku tarjoilualustalle laittamalla alimmaiselle levylle mansikkasurvosta, rahkaseosta ja mansikkaviipaleita, laita toinen levy päälle ja tee toinen samanlainen kerros. Laita vielä kolmas levy päälle ja siihenkin samat ainekset päälle, mutta mansikat kokonaisina. Koristele kakku sitruunamelissan lehdillä.

Vinkki: Voit tehdä pohjalevyt myös kauramurotaikinasta. Sulata pakastetaikina ja kauli se 2-3 levyksi.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Lue myös:

    Uusimmat