Kerttu Niskasen iskunpaikka jäi suutariksi – suomalaisella edessä hirmutaistelu seinänousussa

Kerttu Niskanen oli parhaana suomalaisena kymmenes maastohiihdon Tour de Skin kuudennella etapilla, 15 kilometrin perinteisen yhteislähdössä Italian Val di Fiemmessä lauantaina. Kilpailun voitti Ruotsin Linn Svahn.

Ruotsalaistähti Frida Karlsson urakoi valtaosan kisasta kärjessä, mutta taipui lopulta toiseksi 0,4 sekunnin erolla. Loppukiriratkaisussa kolmas oli Saksan Katharina Hennig

Isojen erojen tekeminen oli äärimmäisen haastavaa räntäsateen takia.

Niskanen jäi kärjestä 8,4 sekuntia, ja taipui myös Yhdysvaltojen Jessie Digginsille (8:s), joka sementoi johtoasemaansa Tourin kärjessä. Diggins johtaa Jonna Sundlingia 43 sekunnilla, Niskanen on neljäntenä (+0.49). Palkintosijoista käydään siis huima taistelu Alpe Cermisin hirmunousussa sunnuntaina.

Tourin kokonaistilanne jutun alla.

Muista suomalaisista Krista Pärmäkoski oli 13:s, Anne Kyllönen 20:s ja Vilma Ryytty 29:s.

Bonussekunteja jaettiin lauantaina 8,5 kilometrin kohdalla. Karlsson nappasi täyden 15 sekunnin potin, Niskasen sai neljä sekuntia hyvää.

Tour de Ski huipentuu sunnuntaina 10 kilometrin vapaan yhteislähtöön, jonka lopuksi kivutaan Alpe Cermisin hirmunousun päälle. Miesten 15 kilometrin perinteisen yhteislähtökisa starttaa tänään kello 16.25.