Kerttu Niskasen edellä maalissa pysäyttävä kärsimysnäytelmä – hiihtotähti tarvitsi apua

Olympiahopeaa Pekingin vapaan hiihtotavan 30 kilometrin yhteislähtökilpailussa hiihtänyt Jessie Diggins tarvitsi apua päästäkseen pois maalialueelta. Yhdysvaltalaistähti paljasti kärsineensä ruokamyrkytyksestä.

Digginsin suoritus korkealla rajussa tuulessa käydyssä pitkän matkan kilpailussa oli hänen paljastukseensa nähden mieletön. Hän hiihti maaliin selvänä kakkosena, parempana vain Norjan supertähti Therese Johaug. Digginsillä oli lopussa paljon varaa höllätä, ja kolmanneksi sijoittunut Suomen Kerttu Niskanen jäi yhdysvaltalaisesta 50 sekuntia.

Diggins makasi maaliin päästyään lumessa useiden minuuttien ajan. Hän yritti päästä jaloilleen, mutta oli totaalisen uuvuksissa ja katse sameana. Diggins tarvitsi lisäyrityksiä ja apua taustajoukoiltaan päästäkseen pois maalialueelta.

– Tämä oli uskomattoman vaativaa. Annoin ehdottomasti kaiken, mitä minulla oli, Diggins sanoi NRK:n mukaan.

– Koin eilen ruokamyrkytyksen, joten minun täytyi pysyä sängyssä koko päivän. Oloni oli täysin tyhjä maalialueella, ja tarvitsin apua.

Diggins ei ymmärtänyt ruokamyrkytystään

Miesten 30 kilometriin lyhennetyssä kisassa vuorokausi aiemmin Norjan Johannes Hösflot Kläbo keskeytti kärsittyään vatsavaivoista. Hän ei käsittänyt, miten hän sairastui, eikä myöskään Diggins.

Osa urheilijoista on arvostellut Pekingin olympiakuplassa urheilijoille jaettua ruokaa huonoksi. Diggins sanoi syöneensä kanaa, riisiä ja keitettyjä vihanneksia päivää ennen 30 kilometrin kilpailua. 

Yhdysvaltalaishiihtäjä halusi katsoa, miten hän voi tänään, ja onnekseen hänen vointinsa parani.

– Ajattelin siten, että jos saisin tarpeeksi ruokaa ja urheilujuomaa sisääni tänään, onnistuisin.

Diggins saavutti Pekingissä kaksi mitalia. Sprintissä hän oli aiemmin kolmas.

Suomen kaikki talviolympialaisten mitalit 100 sekunnissa 1:40
Tästä pääset tunnelmoimaan Suomen kaikilla edellisten talviolympialaisten mitaleilla.

Lue myös:

    Uusimmat