Venäjän leiristä pamahti hämmästyttävä selitys, miksi venäläishiihtäjä taipui Kerttu Niskaselle pronssitaistelussa

Venäjän hiihtoliiton varapuheenjohtaja Sergei Krjanin on selittänyt hämmentävästi Tatjana Sorinan taipumista Pekingin olympialaisten 30 kilometrin vapaan hiihtotavan yhteislähtökilpailun pronssitaistelussa.

Ruotsin Ebba Andersson oli vain muutama kilometri ennen maalia kiinni pronssissa lähes puolen minuutin erolla takaa-ajoryhmään. Suomen Kerttu Niskanen ajoi kuitenkin hänet lopussa kiinni, ja Anderssonin ohi meni vielä muitakin hiihtäjiä.

Sorina haastoi Niskasta ja nousi kantaan loppusuoran alkaessa, mutta Niskasella oli vielä voimia ja hän piti kolmannen sijan. Ruotsin Jonna Sundling ohitti lopussa Sorinan, ja venäläinen sijoittui viidenneksi.

Venäjän hiihtoliiton varapuheenjohtaja, entinen hiihtäjä Sergei Krjanin kertasi Championatille pronssitaistelun olleen auki viime metreille saakka. Hän totesi, että mitä vain voi tapahtua pitkällä matkalla korkealla vaikeissa sääoloissa; tuuli tuiversi kilpailun aikana rajusti. Krjanin sanoi, että moisissa oloissa "kaiken voi menettää" viimeisten viiden kilometrin aikana.

– Sorina ei aivan onnistunut, hänellä ei ollut onnea, kuului Krjaninin selitys.

– Olen kuitenkin iloinen, että hän taisteli viime metreille saakka.

On oikeutettua argumentoida, että on muustakin kuin onnesta kiinni, että Niskanen oli jakanut voimansa hyvin ja pystyi pitämään kovakuntoisena Sorinan takanaan.

Olympiakultaa voitti ylivoimaisesti Therese Johaug, ja hänen osaltaan Krjanin totesi, ettei muilla ollut mitään tehtävissä, kun norjalainen oli vahvin. Krjanin jakoi kunniaa myös toiseksi sijoittuneelle Yhdysvaltain Jessie Digginsille upeasta onnistumisesta ja vauhdin säilyttämisestä.

Lue myös:

    Uusimmat