Kerstin Campoy on kuollut – Seiska: Menehtyi pitkäaikaiseen sairauteen

Kertin Campoy on kuollut 59-vuotiaana.

Kerstin Campoy (nyk. Lindeman) on kuollut 59-vuotiaana. Seiskalle kuoleman vahvistaa lähipiiri ja lehden mukaan Campoy menehtyi pitkäaikaiseen sairauteen. Lehden mukaan Campoy on kertonut sairastaneensa haimasyöpää.

Monet muistavat hänet nimenomaan Kerstin Campoyna, naisena, joka kaappasi lapsensa Yhdysvalloista Suomeen 1990-luvulla.

Hän kävi ex-miehensä, yhdysvaltalaisen Miguel Campoyn kanssa oikeutta lapsista sekä Yhdysvalloissa että Suomessa. Lopulta lasten yksinhuoltajuus määrättiin isälle, ja lapset muuttivat pysyvästi isänsä luokse Yhdysvaltoihin vuonna 1999.

1:40
Kaappauksesta uutisoitiin laajasti

Campoy tapasi ex-miehensä Miguel Campoyn ollessaan Saksassa töissä 1980-luvun puolivälissä.

– Olin töissä baarimikkona, ja Campoy oli siellä amerikkalaisella kasarmilla. Hän tuli asiakkaaksi baariin. Sitten hän kosi ja antoi minulle sormuksen, ja minä suostuin. Siinä vaiheessa olimme seurustelleet noin kuukauden, Campoy kertoi MTV Uutisten haastattelussa vuonna 2016.

Campoyn pariskunnan pojat syntyivät 90-luvun alussa. Parisuhteessa oli ongelmia, mutta Campoyt muuttivat kuitenkin yhdessä Yhdysvaltoihin.

– Muutimme Kaliforniaan ja mietin, että mitähän tästä suhteesta tulee. Pojat olivat silloin 6- ja 7 -vuotiaita. Vanhempi oli juuri aloittanut koulun Suomessa.

Kerstin oli saanut Suomessa lääkityksen paniikkihäiriöönsä, mutta Yhdysvalloissa hän lopetti lääkityksen.

– Minulla oli kovat vieroitusoireet ja piilottelin välillä muun muassa pöydän alla. 

Parisuhteen vaikeudet kärjistyivät.

– Sitten tuli päivä, kun sanoin, että nyt riitti. Naapurit, jotka kutsuivat minua Christinaksi, auttoivat ja veivät minut turvakotiin. Sitten yhtenä päivänä otin Miguelin auton ja pojat mukaan.

Siitä alkoi hurja pakomatka takaisin Suomeen. Äiti ja pojat matkustivat Yhdysvaltojen halki bussilla, junalla ja lentäen. Poikansa siepannut Kerstin oli Yhdysvalloissa etsintäkuulutettu.

– Pääsimme Oregoniin ja soitin isälle. Seuraavaksi matkustimme junalla New Yorkiin ja siellä menimme suurlähetystöön, jonne olin ilmoittanut tulostamme. Meillä ei ollut passia kenelläkään, mutta isä oli lähettänyt rahaa ja suurlähetystö kiikutti meidät lentokentälle. Siellä me pääsimme koneeseen ja takaisin Helsinkiin. 

– Helsingistä menimme junalla Jämsään ja loppumatkan taksilla isän luo.

Kerstin ehti asua poikiensa kanssa jonkin aikaa Suomessa. Samaan aikaan pari kävi lapsista huoltajuuskiistaa. 

Lopulta pakoilu päättyi siihen, että Suomen viranomaiset hakivat pojat, ja palauttivat Yhdysvaltoihin. Vuosi oli 1999. Tämän jälkeen oikeutta käytiin Yhdysvalloissa, ja Kerstin Campoy menetti lastensa huoltajuuden.

5:46

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja