Kerrankin lämpö hellii sopivana juhlapyhänä! Juhannuksena saatetaan nauttia peräti 30 asteen lämmöstä

6:25
Katso video: Näin juhannusta vietettiin huippusäässä vuonna 1999. Meteorologi Liisa Rintaniemi ennustaa ensi viikoksi samanlaista hellettä.

Juhannuksen säästä on tulossa tämänhetkisten ennusteiden mukaan helteinen.

MTV Uutisten meteorologi Liisa Rintaniemen mukaan lämpötila saattaa nousta ensi viikonloppuna lähelle 30 astetta.

– Kaiken kaikkiaan tässä on nyt alkamassa aika pitkäkestoinen hellejakso, Rintaniemi kommentoi MTV Uutiset Liven lähetyksessä.

Jos juhannuksen helle-ennusteet toteutuvat, Suomessa vietetään lämpimintä juhannusta sitten vuoden 1999. Tuolloin ylin lämpötila kohosi osassa maata jopa 32 asteeseen.

Suomen kaikkien aikojen kesäkuun lämpöennätys on tehty juhannuksena vuonna 1935, jolloin Ähtärissä mitattiin 33,8 asteen lämpötila.

Luvassa voi olla trooppinen yö

Päivälämpötilojen lisäksi myös yölämpötilat näyttävät jäävän korkeiksi. Rintaniemen mukaan on mahdollista, että juhannusyönä koettaisiin trooppinen yö osassa Etelä-Suomea eli lämpötilat eivät laskisi alle 20 asteen.

– Luvassa voi olla kostea ja lämmin yö, mutta todennäköisesti aika laajoilla alueilla yö on huomattavasti tätä viileämpi.

Ennen helteistä juhannusta luvassa on kuitenkin sateita. Juhannusta edeltävänä torstaina liikkeellä on ukkosia varsinkin maan itä- ja pohjoisosassa.

Täysin poutaista säätä viikonlopulle ei myöskään pystytä vielä lupaamaan. Rintaniemen mukaan Baltian suunnalla näyttää ennusteiden mukaan olevan liikkeellä lämpösateita ja ukkosia juhannuksen aikaan.

– On joitain ennustemalleja, jotka tuovat Etelä-Suomeen lämpösateita. Täysin poutaista säätä tässä ei olla välttämättä povaamassa, tosin varmasti suuressa osassa maata juhannus tulee olemaan sateeton ja nämä kuurosateet tulevat olemaan tyypiltään ohimeneviä, jotka voivat hetkellisesti viilentää ilmaa.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja