Mainos

Kerran jo livistänyt huumekuski pysäytettiin piikkimatolla

Poliisi on joutunut lähipäivinä käyttämään piikkimattoa useaankin otteeseen pysäyttääkseen hurjastelijoita.

Jyväskylän Seppäläntiellä poliisipartio havaitsi entuudestaan tunnetun henkilöauton, jota ajoi ajo-oikeudeton noin 30-vuotias mies. Välittömästi poliisin huomattuaan kuljettaja kiihdytti karkuun.

Kuljettaja kääntyi ajamaan Laukkaan suuntaan ja ajoi keskellä kaistoja muun liikenteen joutuessa väistelemään sitä. Auto myös ohitteli edelläajavia välittämättä sulkuviivoista.

Kovimmillaan pakoauton nopeus oli yli 160 kilometriä tunnissa, sallitun rajan ollessa 80 kilometriä tunnissa. Paon yhteydessä poliisipartio kadotti näköyhteyden autoon.

Hetken kuluttua pakoauto tuli toista partiota vastaan, ja partion käännyttyä auton perään se lähti uudelleen pakenemaan. Auton reitille oli kuitenkin asetettu piikimatto, johon pakoauto ajoi. Auton renkaat tyhjenivät noin kilometrin jälkeen.

Auton kuljettajan epäillään ajaneen huumausaineen vaikutuksen alaisena. Pakoautossa oli myös anastetuksi epäiltyä omaisuutta. Kuljettaja ja matkustajana ollut mies otettiin kiinni.

Kuljettajaa epäillään törkeästä liikenteen vaarantamisesta, rattijuopumuksesta, varkaudesta, huumausaineen käyttörikoksesta ja kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta.  

Nuori kuljettaja pakeni lähemmäs kahta sataa

Myös Ylöjärvellä 20-vuotiasta miestä epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta. Poliisipartio havaitsi selvästi ylinopeutta ajaneen henkilöauton ja päätti pysäyttää tämän kuljettajan kunnon tarkistamiseksi.

Henkilöauto kääntyi Vaasantieltä liikenneaseman pihaan, jossa sen kuljettaja havaitsi poliisiauton ja lähti pakoon. Nopeimmillaan auton nopeus oli noin 190 kilometriä tunnissa.

Paon aikana kuljettaja teki u-käännöksen Mutalan risteyksessä ja lähti etenemään takaisin kohti Ylöjärven keskustaa. Uusi-Kuruntiellä hän ajoi kuitenkin poliisin asettamaan piikkimattoon. Kuljettaja otettiin kiinni ja hänet toimitettiin poliisiasemalle. Häntä epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja