Mainos

Kennelinpitäjää raa'aksi sättinyt selvisi rangaistuksetta

Nainen kirjoitti kennelinpitäjälle useita sähköposteja. Niissä hän syytti kennelinpitäjää raa'aksi ja rahanahneeksi ihmiseksi.

Kennelinpitäjää raa'aksi ja rahanahneeksi moittinut nainen on selvinnyt korkeimmassa oikeudessa ilman rangaistusta.

Hänelle oli aiemmin paukahtanut Oulun käräjäoikeudessa ja Rovaniemen hovioikeudessa sakko kunnianloukkauksesta, mutta korkein oikeus päätti ennakkoratkaisussaan, etteivät naisen kitkeränsävyiset sähköpostit olleet rikollisia.

Nainen lähetti löytöeläinten hoitoa harjoittavalle yrittäjämiehelle sähköposteja vuonna 2003. Viesteissä hän kirjoitti, että miehen toiminta oli silkkaa tappamista eikä eläimistä välittämistä. Eräässä toisessa viestissä nainen sanaili, että kennelinpitäjä oli raaka ja rahanahne ihminen.

Miehellä oli muutaman kunnan kanssa sopimus löytöeläinten hoitamisesta. Hän lopetti ampumalla eläimet, joille ei löytynyt omistajaa tai uutta kotia. Lopetuksen yrittäjä teki lainmukaisella tavalla. Kunnat maksoivat hänelle toiminnasta palkkion.

Kirjoittaja ilmaisi tuntojaan

Viestittäjänaisen mukaan kennelinpitäjä päätyi liian nopeasti eläinten lopettamiseen palkkionhimoissaan. Hänen mielestään eläinlääkärin olisi pitänyt lopettaa eläimet.

Korkein oikeus katsoi, että naisen viesteissä olleet ilmaisut olivat vahvoja, kärjekkäitä ja varsinkin kokonaisuudesta irrotettuina halventavia. Arvostelun olisi voinut oikeuden mielestä esittää maltillisemminkin.

KKO kuitenkin korostaa, että nainen ilmaisi viesteissään lähinnä omia tuntojaan vastenmielisenä pitämästään löytöeläinten hoitotavasta. Ensisijaisesti arvostelu kohdistui miehen toimintaan eikä yrittäjään ihmisenä.

Kärjekkäät ilmaisut eivät puuttuneet kennelinpitäjän henkilökohtaisiin ominaisuuksiin eivätkä ne näin ylittäneet KKO:n mielestä hyväksyttävän rajaa. KKO päätyi kumoamaan aiemmat tuomiot, ja nainen säästyi kunnianloukkaussakoilta. Päätös ei ollut yksimielinen.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.