Mainos

Kenestä tulee ensimmäinen pormestari Helsinkiin? Monen tähtipoliitikon nimi esillä kisassa

2:11

Kilpailu Helsingin pormestarin paikasta sai tänään vauhtia, kun apulaiskaupunginjohtaja Pekka Sauri ilmoitti pyrkivänsä vihreiden ehdokkaaksi tehtävään. Pääkaupungin pormestari valitaan kevään kuntavaalien jälkeen kaupunginvaltuutettujen joukosta. Veikkailuissa on vilauteltu useiden tähtipoliitikkojen nimiä.

Katso politiikan toimittajamme Vesa Kallionpään juttu aiheesta yllä olevalta videolta.

Helsingin hallinto menee kevään kuntavaaleissa uusiksi, kun nykyinen virkamies-kaupunginjohtaja korvataan kaupunginvaltuutettujen joukosta valittavalla pormestarilla. Pormestarista tulee myös kaupunginhallituksen puheenjohtaja.

Myös apulaiskaupunginjohtaja Anni Sinnemäen on arveltu olevan kiinnostunut pormestariehdokkuudesta. Vihreät valitsevat ehdokkaansa ensi viikon lopulla.

Kokoomus puolestaan odottaa viimeiseen asti, että konkaripoliitikko Jan Vapaavuori suostuisi lähtemään kuntavaali- ja pormestariehdokkaaksi.

Etsintä on käynnissä myös SDP:ssä. Käytäväpuheissa on väläytelty kansanedustajien Eero Heinäluoman ja Tuula Haataisen nimiä, mutta valinnat tehdään vasta myöhemmin.

– Viimeistään siinä vaiheessa, kun vaalikamppailu varsinaisesti alkaa ja se alkanee helmikuun lopulla, maaliskuun alussa, kun ehdokaslistat lyödään kiinni, kertoo SDP:n Helsingin piirin puheenjohtaja Pentti Arajärvi MTV Uutisille.

Pormestariehdokkaista tulee puolueidensa vaalivetureita. Heidän joukostaan tulevan kaupunginvaltuuston enemmistö voi teoriassa valita kenet hyvänsä, mutta suurimman valtuustoryhmän pormestariehdokas on todennäköisin valinta.

– Käytäntö menee varmaankin menee tuohon suuntaan jollei mitään erityistä ilmene, Arajärvi sanoo.

Kansanedustaja Paavo Arhinmäki on vasemmistoliiton  ja kansanedustaja Mika Raatikainen perussuomalaisten pormestariehdokas.


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.