Kenen idea Instagram-kysely oli? Katri Kulmuni ei paljasta: "Minä kannan siitä vastuun"

4:39

Keskustan puheenjohtaja, valtiovarainministeri Katri Kulmuni ei sano suoraan, oliko kohua herättänyt Instagram-kysely hänen ideansa.

Kulmuni julkaisi eilen Instagram-tilillään kyselyn siitä, pitäisikö al-Holin leiriltä Syyriasta kotiuttaa pelkät suomalaislapset vai myös heidän äitinsä.

Omien sanojensa mukaan Kulmuni halusi käydä vaikeasta aiheesta keskustelua, mutta epäonnistui.

– Olen tehnyt monenlaisia Instagram-kyselyitä ja koittanut olla aktiivinen sosiaalisessa mediassa. Se on tärkeä väylä käydä sosiaalisessa mediassa keskustelua, mutta sen luonne täytyy aina muistaa, Kulmuni kommentoi eduskunnassa.

– Tästä monimutkaisesta aiheesta tekemäni keskustelu oli epäonnistunut ja pyydän sitä anteeksi.

Kulmuni ei myönnä suoraan, oliko Instagram-kysely hänen ideansa.

– Minä kannan siitä vastuun, Kulmuni sanoo.

"Teidän täytyy kysyä ulkoministeriltä, mitä on suunniteltu"

MTV Uutisten ja muiden medioiden tietojen perusteella ulkoministeriössä on tehty jopa pitkälle edenneitä suunnitelmia kaikkien halukkaiden suomalaisten kotiuttamisesta.

Suunnitelmien tultua julki ulkoministeri Pekka Haavistoa (vihr.) on syytetty omavaltaisesta toiminnasta. Haavisto itse sanoi tällä viikolla, ettei minkäänlaista massasuunnitelmaa tai konkreettista operaatiota ole olemassa.

Yle uutisoi tänään poliisiylijohtaja Seppo Kolehmaisen myöntäneen, että al-Holin leirin suomalaisia oli suunniteltu kotiutettavaksi tällä viikolla.

– Kuulen tämän tiedon [Kolehmaisen myöntämisen] ensimmäistä kertaa nyt Teiltä. Olen niiden huhujen ja mediatietojen varassa, joita tästä on tällä viikolla uutisoitu, silminnähden yllättynyt Kulmuni totesi.

Sitä, miksi Kolehmaisen tiedossa ollut suunnitelma ei ole edennyt toteutettavaksi, Kulmuni ei osannut sanoa.

– Teidän täytyy kysyä ulkoministeriltä, mitä on suunniteltu ja tapahtunut.

Mikä toimintalinja sai hiljaisen hyväksynnän?

Pääministeri Sanna Marinin (sd.) mukaan Haaviston toiminnalle on ollut hallituksen hiljainen hyväksyntä, joka on annettu hallituksen iltakoulussa 31. lokakuuta.

Tänään Kulmunilta tiedusteltiin, mistä toimintalinjasta iltakoulussa päätettiin.

Keskustajohtaja toisti aiemmin esittämänsä näkemyksen, jonka mukaan iltakoulussa päätettiin vain erityisedustajan nimeämisestä ja lasten auttamisesta.

– Toimintalinja oli se, että erityisedustaja nimetään sinne selvittämään asia ja virkavastuulla toimimaan sen eteen, kuinka voitaisiin suomalaisia lapsia auttaa. Sen jälkeen ulkoministeri on johtanut prosessia, Kulmuni kommentoi.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja