Kempower nostaa tulosnäkymiään tälle vuodelle, osake rakettimaiseen nousuun Helsingin pörssissä

Helmikuussa kerrottiin, että Kempower perustaa sähköautojen latausasemien tuotantolaitoksen Pohjois-Carolinaan Yhdysvaltoihin.

Sähköautojen pikalatauslaitteita valmistava Kempower nostaa tulosnäkymiään tälle vuodelle. Yhtiö odottaa 240–270 miljoonan euron liikevaihtoa, kun se aiemmin odotti 180–210 miljoonaa euron liikevaihtoa.

Tämän vuoden ensimmäisellä neljänneksellä Kempowerin tilauskanta kasvoi 124,4 miljoonaan euroon vertailukauden 29,1 miljoonasta eurosta.

Helmikuussa kerrottiin, että Kempower perustaa sähköautojen latausasemien tuotantolaitoksen Pohjois-Carolinaan Yhdysvaltoihin.

Alkuvuodesta yhtiö kertoi tutkivansa vaihtoehtoja tuotantokapasiteetin laajentamiseksi myös Euroopassa. Tällä hetkellä Kempowerilla on kaksi tehdasta Lahdessa.

Nopeaa kasvua

Kempower odottaa parempaa tulosta kuin aiemmassa ohjeistuksessaan. Operatiivisen liiketulosmarginaalin odotetaan olevan tänä vuonna 5–10 prosenttia, kun aiempi ennuste oli yksinumeroinen operatiivinen liiketulosmarginaali.

Helsingin pörssissä Kempowerin osake lähti tulosvaroituksen jälkeen raketinomaiseen nousuun. Iltapäivällä osake oli vajaan 15 prosentin nousussa.

Kempowerin kasvu on ollut erittäin nopeaa, koska vielä vuonna 2020 yhtiön liikevaihto oli noin 3,2 miljoonaa euroa.

Lue myös:

    Uusimmat