Mainos

Kemira möi Oulun ja Porin tuotantolaitoksensa voimalaitokset Pohjolan Voimalle

Omistusjärjestelyissä sekä Kemira Oyj:n että Oulun ja Porin kaupunkien omistukset Pohjolan Voimassa kasvavat. Voimalaitoskauppojen yhteydessä henkilöstöä siirtyy niin Oulun kuin Porinkin voimalaitostoiminnoista voimayhtiöiden palvelukseen vanhoina työntekijöinä.

Kemira Oyj ja sen tytäryhtiö Kemira Pigments Oy ovat myyneet Oulun ja Porin tuotantolaitostensa voimalaitokset Pohjolan Voima Oy:lle. Oulussa voimalaitokset siirtyvät Pohjolan Voiman täysin omistamille Laanilan Voima Oy:lle (LAVO) ja Porissa Porin Prosessivoima Oy:lle.

Voimalaitoskauppojen yhteydessä henkilöstöä siirtyy niin Oulun kuin Porinkin voimalaitostoiminnoista voimayhtiöiden palvelukseen ns. vanhoina työntekijöinä. Toiminnan käynnistyessä LAVO toimittaa energiaa lähinnä Kemiran Oulun tehtaille ja Porissa PPV Kemira Pigmentsin tehtaille. Porin kaupungin omistama Porin Lämpövoima Oy tuottaa Pohjolan Prosessivoiman tarvitsemat käyttö- ja kunnossapitopalvelut.

Oulussa Laanilan Voiman tavoitteena on lisätä energiantuotantokapasiteettiaan. Tämän vuoksi yhtiö on kiinnostunut myös Oulun seudun jätteiden energiana hyödyntämisestä.

Porin Prosessivoima tavoittelee uuden biovoimalaitoksen rakentamista. Uusi biovoimalaitos tuottaisi sähköä ja lämpöä sekä Kemiran että Porin kaupungin tarpeisiin. Hankkeen suunnittelu on käynnistynyt ja laitoksen investointipäätös on tarkoitus tehdä vuoden 2006 aikana.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.