Keksikö Trump yksityiskohdat Isis-johtajan kuolemasta päästään? Väitti al-Baghdadin itkeneen kuin koira – todellisuudessa presidentille näytettiin äänetöntä videota

Donald Trump vahvistaa:"Abu Bakr al-Baghdadi on kuollut" 8:54

Yhdysvaltain presidentti Donald Trumpin kertomus Isis-johtaja Abu Bakr al-Baghdadin kuolemaan johtaneesta operaatiosta on saanut erikoisen käänteen.

Trump kertoi sunnuntaina al-Baghdadin kuolleen Yhdysvaltain erikoisjoukkojen piirityksessä Syyrian Idlibissä.

Ajojahdin päätteeksi al-Baghdad räjäytti itsensä ja kolme lasta räjähdevyöllä.

Presidentti Trump seurasi operaation etenemistä Valkoisessa talossa suorana lähetyksenä.

Trump väitti medialle pitämässään tiedotustilaisuudessa, että al-Baghdad kuoli kuin koira itkien ja valittaen, kun hän yritti paeta erikoisjoukkoja tunnelissa.

Videolähetyksessä ei ollut ääntä

Trumpin kanssa samassa huoneessa Valkoisessa talossa tilannetta seuranneet henkilöt kertovat kuitenkin The Daily Beastille, ettei videolähetyksessä ollut ääntä laisinkaan.

Tiedot perustuvat viiden paikalla olleen puolustusministeriö Pentagonin virkamiehen haastatteluihin.

Myös New York Times uutisoi aiemmin sotilaslähteisiin nojaten, ettei Trumpin kertomus pidä välttämättä paikkaansa, koska videolähetyksessä ei ollut ääntä.

Sotilaslähteiden mukaan Trump ei myöskään voinut seurata erikoisjoukkojen etenemistä tunnelissa, jossa al-Baghdadi kuoli.

Trumpia syytetty yksityiskohdilla mässäilystä

The Daily Beastille puhuneet virkamiehet kertoivat ihmetelleensä keskenään, mistä presidentti sai yksityiskohtaisen tiedon al-Baghdadin väitetystä ruikutuksesta.

Yhdysvalloissa Trump on saanut osakseen syytöksiä operaation yksityiskohdilla mässäilystä ja niiden liioittelusta.

Trump kertoi aiemmin, että Yhdysvallat saattaa julkistaa osia videosta, joka kuvattiin al-Baghdadin tappoiskun yhteydessä.

Lue myös:

    Uusimmat